Kuvat: Euroopan kauneimmat joulutorit lumoavat

Tiesitkö, että joulutorit ovat alun perin peräisin Saksasta ja Itävallasta? Niiden lisäksi myös muista Euroopan maista löytyy kauniita kohteita joulumatkaajille. Tourism on the Edge -sivusto listasi Euroopan kauneimmat joulutorit.

Innsbruck, Itävalta

Innsbruckissa on kaikkiaan neljä joulutoria, joista kaikissa on oma tunnelmansa. Perinteisin tori löytyy Innsbruckin vanhasta kaupungista, kun taas Maria-Theresia-strasse tarjoaa modernimpaa tunnelmaa. 

Praha, Tsekki

Prahan joulutori on tunnettu upeista joulukoristeistaan, perinteisistä tsekkiläisistä kekseistä ja pöytäliinoistaan. Muutenkin kaunis Praha on parhaimmillaan juuri joulunaikaan.

Braunschweig, Saksa

Braunschweigin joulutoria ympäröivät Braunschweigin katedraali ja Dankwarderode-linna luovat kauniin taustan tunnelmalliselle torille. Kaupungissa vierailee jouluaikaan parisataatuhatta turistia.

Brugge, Belgia

Bruggen kaupunki Belgiassa herää talviaikana eloon, kun koko kaupungin keskusta muuttuu kuin suureksi jouluparaatiksi. Kaupunki on jouluihmisen, ja erityisesti suklaan ystävän, paratiisi.

Erfurt, Saksa

Katedraaliaukiolla pidettävä Erfurtin joulutori tarjoaa paljon nähtävää. Torin kruunaa 25-metrinen joulukuusi sekä maailmanpyörä. Kuten muillakin saksalaisilla joulutoreilla, myös Erfurtin tori on ympäröity katedraalilla ja muilla näyttävillä rakennuksilla.

Colmar, Ranska

Colmarissa viehättävät torin lisäksi kaunis keskieurooppalainen arkkitehtuuri, valoshowt ja tapahtumat. Tunnelma Colmarin vanhassa kaupungissa on suorastaan taianomainen.

Köln, Saksa

Kölnissä on kaikkiaan neljä joulutoria ympäri kaupunkia, jotka houkuttelevat alueelle noin kaksi miljoonaa turistia joka vuosi. Kölnin goottilaista tyylisuuntaa edustava tuomiokirkko hallitsee keskusaukiota ja luo viereiselle joulutorille satumaisen tunnelman.

Bolzano, Italia

Autonomisen Etelä-Tirolin pääkaupungin Bolzanon joulutoria pidetään Italian kauneimpana. Torilla on usein ollut myös eri teemoja menneinä vuosina, kuten kultuurien kohtaaminen vuonna 2012, ja ohjelma on ollut hallitsevan teeman mukaista. 

Tallinna, Viro

Kauniin joulutorin perässä ei tarvitse kovin kauas lähteä. Tallinnan vanhan kaupungin joulutori tarjoaa käsitöitä, virolaisia ruokia ja juomia joulumatkaajien iloksi.

Lue myös:

    Uusimmat