Mainos

Kuvanveistäjä Veikko Haukkavaara kuollut

Kuvanveistäjä ja kuvataiteilija Veikko Haukkavaara kuoli eilen Tampereella 82-vuotiaana. Hänet tunnetaan erityisesti eri puolille Suomea sijoitetuista lukuisista julkisista veistoksistaan sekä sanomalehdissä julkaistuista päivänpoliittisista kuvistaan.

Tampereella 3. lokakuuta vuonna 1921 syntynyt Veikko Haukkavaara oli kuvataiteilijana itseoppinut. Hän opiskeli Tampereen Poikain ammattikoulussa. Puupiirroksia hän alkoi tehdä työväenopistossa ja hänen päivänpoliittisia kuviaan julkaistiin ensin Kansan Lehdessä ja sitten Aamulehdessä vuosina 1960-70.

Työskennellessään lentokoneasentajana Valmetilla Haukkavaara alkoi valmistaa metallin jätepaloista erilaisia pieniä lintuja. Hänen teoksiaan oli ensimmäistä kertaa näytteillä vuonna 1970 Hämeenlinnassa, minkä jälkeen niitä hankittiin puistoihin ja muihin julkisiin paikkoihin eri puolille Suomea. Hänen töitään on esillä myös muun muassa Saksassa ja Ruotsissa.

Haukkavaara teki teoksensa metallista hitsaamalla. Usein lämmintä huumoria sisältävien veistosten aiheena ovat linnut ja eläimet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.