Kuva: Teemu Selänne hankki upeasti entisöidyn amfibioauton

Teemu Selänteen kahden vuoden urakka on vihdoin ohi.

Auto- ja venemiehenä tunnettu ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne on siirtynyt nyt uusille urille: hän on hankkinut itselleen amfibioauton, jolla voi ajaa sekä maalla että vedessä.

Selänne kertoo instagram-tilillään, että kahden vuoden entisöintityö on vihdoin saatu päätökseen, ja vuoden 1967 amfibio- eli veneauto on vihdoin liikenteessä. Autolla pääsee noin 96 kilometrin tuntinopeuteen maantiellä ja 11 km/h vedessä.

Saksalaisen Hans Trippelin alun perin suunnittelema nelipaikkainen ”veneauto” on takavetoinen. Vedessä autoon ilmestyy kaksi potkuria. Etupyöriä käytetään ohjaukseen niin maalla kuin vedessä. Amfibioautossa on neljä nopeutta ja pakki.

Auton konepellillä on torvi ja navigointivalot. Vihreän ja punaisen valon avulla vastaan tulevat veneet näkevät minne suuntaan auto kulkee. Konepelti lukitaan kahdella lisälukolla tiiviiksi. Auton keulan alla on lisäksi vetokoukku, jos auto jää jumiin maalle noustessaan.

Edessä on kaksinkertainen lattia, jotta jalat pysyvät kuivana, vaikka vettä pääsisikin sisään. Auton takana on pilssivesipumppu, joka poistaa veden.

Drive it! testasi harvinaisen Amphicar Type 770 amfibioauton. Katso Deutsche Wellen englanninkielinen video. 


Lue myös:

    Uusimmat