Mainos

Kuva: Poliisin kameravalvonta toimii – joskus jopa liiankin tehokkaasti

Poliisin kameraan saattaa päätyä muitakin kulkuvälineitä kuin autoja.

Helsingin poliisin julkaisi tänään Twitterissä kuvan, jonka oli ottanut poliisin automaattivalvonta-auton kamera. Kuvassa on VR:n juna, jonka nopeus oli poliisin tutkan mukaan 117 km/h. Alueella on 50 km/h -nopeusrajoitus, joten kamera välähti ylinopeudesta.

– 50 km/h alueella automaattivalvonta-auton tutkaan tärähti 117 km/h - ei koske junia, Helsingin poliisi kirjoitti kuvan saatetekstiksi.

Komisario Dennis Pasterstein sanoo, että kuva on otettu Tuusulassa 17. päivä tammikuuta. 

– Tuollaisia hauskoja kuvia kameroihin tallentuu aina silloin tällöin. Ehkä noin kymmenkunta kuvaa vuodessa. Toki kamerat tallentavat kuvia, joissa ihmisillä on jokin hassu ilme tai he näyttävät käsimerkkiä, mutta sellaisia ei voida julkaista. 

Poliisilla on käytössään Suomessa reilut kaksikymmentä automaattivalvonta-autoa. Autot näyttävät ulkoa tavallisilta siviiliautoilta, mutta niiden sisällä on perinteisen peltipoliisin eli tolppakameran laitteisto. Kameratolppia maanteiden varsilla on noin 950, ja niissä on noin 90 siirreltävää kameraa. 

Pastersteinin mukaan nopeusvalvontakamerat ottivat viime vuonna 408 000 kuvaa, joista automaattivalvonta-autojen ottamien kuvien osuus oli noin 30 prosenttia. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.