Mainos

Kuva paljastaa kipeän hetken äitiydestä: "Tunsin itseni niin avuttomaksi"

Vaikka imetys on usein totuttu näkemään äidin ja lapsen välisenä kauniina hetkenä, monet äidit ovat nyt ryhtyneet jakamaan kokemuksiaan imettämisen täysin toisenlaisesta puolesta. Se voi olla myös täynnä vaikeuksia ja kipua.

Tällä viikolla äiti ja bloggari Emily Holdaway avasi ihmisille maailmaa, jossa imettäminen ei aina suju toivotulla tavalla. Maailmaa, jos imettäminen ei enää tunnu äidistä eikä lapsesta mukavalta.

– Tältä kärsimys näyttää, Holdaway kirjoitti jakamansa kuvan yhteydessä, jossa tyytymättömän näköinen poika istuu suihkussa äitinsä sylissä.

Hyödyttömyyden tunne valtasi mielen

Äiti kertoo tunteneensa edellisyönä todellista avuttomuuden tunnetta. Hänen poikansa oli kipeä; hänen poskensa olivat kuumat ja hän itki taukoamatta. Äiti yritti tarjota itkevälle pojalle rintaansa, mutta poika vain pudisti päätään ja jatkoi huutoaan. Edes lämmin suihku ja ihokontakti eivät auttaneet.

– Kun hän istui siellä, kipeänä ja hämmentyneenä, minä itkin. Tunsin itseni niin avuttomaksi. Olen aina pystynyt auttamaan Ziggya, mutta viime yönä en pystynyt.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Heti syntymästä asti imettäminen on ollut äidille ja pojalle paljon enemmän kuin vain pelkkä ruokailuhetki. Rinta on ollut asia, joka on auttanut poikaa aina silloin, kun hän on ollut kipeä, hämillään tai väsynyt. Tähän asti ei ole ollut yhtään asiaa, jota rinnan tarjoaminen ei olisi ratkaissut.

Vaikka äiti tiesi sen hetken koittavan, hän ei osannut aavistaa, että imettäminen loppuisi näin aikaisin. Äidin tultua uudelleen raskaaksi poika alkoi vieroittua rinnasta hiljalleen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos tarjoan hänelle sitä, hän pudistaa vain päätään. Sitten hän lähtee sylistäni ja juoksee pois. En koskaan uskonut sen aiheuttavan näin suurta tunnetta, mutta niin se teki. Tunnen olevani torjuttu. Tunnen hyödyttömyyttä. Olin ennen hänen maailmansa, ja nyt se maailma laajenee, äiti kertoo.

Tähän asti äiti oli ollut lapsensa koko maailma, ja nyt tämä maailma oli hajonnut. Äiti jakoi kokemuksensa Facebookissa kertoakseen muille äideille, että imettäminen ei läheskään aina suju toivotulla tavalla. Se ei aina ole helppoa.

Imetyskoordinaattori kertoo, miksi imetys puhuttaa vuodesta toiseen. 

0:55

Lähde: Metro 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.