Kuva: Näin lähellä kuolemaa oppositiojohtaja kävi puukotuksessa Etelä-Koreassa

Eteläkorealaista oppositiojohtajaa Lee Jae-myungia puukotettiin kaulaan hänen vieraillessaan maan kaakkoisosassa sijaitsevassa Busanin satamakaupungissa 0:40
Eteläkorealaista oppositiojohtajaa puukotettiin kaulaan – teko tallentui videolle

Eteläkorealainen oppositiojohtaja Lee Jae-myung, 59, oli vaarassa kuolla, kun häntä puukotettiin kaulaan, kertoo Leen puolue.

Leetä puukotettiin, kun hän oli vierailulla maan kaakkoisosassa sijaitsevassa Busanin satamakaupungissa eilen. Demokraattisen puolueen kansanedustajan Jung Chung-raen mukaan hyökkääjä lähes osui kaulavaltimoon veitsellään. Jos näin olisi käynyt, Lee olisi kuollut heti.

Lee kuljetettiin Busanista Souliin, missä hänet leikattiin. Hän on edelleen tehohoidossa. Oppositiojohtajan tila oli vakava, mutta vakaa.

Poliisin mukaan Leen kimppuun käymisestä epäillään 66-vuotiasta miestä, joka otettiin kiinni paikan päällä. Uutistoimisto Yonhapin mukaan poliisi on saanut etsintäluvat epäillyn kotiin ja toimistoon.

Epäiltyä vastaan ollaan nostamassa syytteitä murhayrityksestä, sillä hän on kertonut poliisille halunneensa tappaa poliitikon.

Lee hävisi maaliskuussa erittäin niukasti presidentinvaaleissa nykyiselle istuvalle presidentille, konservatiivien Yoon Suk-yeolille. Leen on uumoiltu asettuvan uudelleen ehdolle vuoden 2027 presidentinvaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat