Kuva kuolleen hevosen päällä poseeraavasta huippuvalmentajasta sai aikaan raivoisan kohun – kolminkertainen suurvoittaja kertoi kuohuttavan otoksen taustat

Kilpahevosia valmentavasta irlantilaisesta Gordon Elliottista on kiertänyt sosiaalisessa mediassa kuva, joka on järkyttänyt ja aiheuttanut runsaasti keskustelua. Elliott vahvistaa kuvan olevan aito, mutta hänen mukaansa sen taustaa ei ole ymmärretty oikein.

Elliott istuu kuvassa kuolleen hevosen päällä, puhuu puhelimessa ja näyttää niin sanottua voitonmerkkiä, jossa etu- ja keskisormi ovat pystyssä ja muodostavat v-kirjaimen.

Esimerkiksi vedonlyöntiyhtiö Betfair ilmoitti maanantaina katkaisseensa yhteistyösuhteensa Elliottin kanssa. Lisäksi irlantilainen hevoskilpailuja sääntelevä neuvosto on aloittanut tutkimukset kuvaan liittyen. Mahdollisena seuraamuksena on väläytelty Elliottin valmennuslisenssin jäädyttämistä tai perumista kokonaan.

Sunnuntaina Elliott itse julkaisi tapaukseen liittyen tiedotteen, jossa hän vahvistaa kuvan aitouden ja pyytää anteeksi sen aiheuttamaa mielipahaa. Hän myös vakuuttaa, että jokaisen hänen valmennuksessaan olevan hevosen hyvinvointi on hänelle tärkeää.

Elliottin mukaan nyt kiertävä kuva on jo muutaman vuoden vanha.

– Kuva otettiin pian sen jälkeen, kun hevonen oli saanut sydänkohtauksen kesken laukan ja kuollut. Ymmärrän, että kuva näyttää tunteettomalta ja lavastetulta, mutta totuus ei voisi olla enempää toisenlainen, Elliott kirjoittaa tiedotteessaan, jonka on julkaissut verkkosivuillaan muun muassa brittilehti Guardian.

– Hetki oli surullinen, niin kuin aina, kun valmennuksessani oleva hevonen kuolee. Ensireaktioni oli saada hevonen pois siitä, mihin se tuupertui. Seisoin hevosen luona odottamassa apua sen siirtoon. Muistaakseni sain juuri silloin puhelun, ja enempää ajattelematta vastasin puheluun ja istuin alas. Samalla kuulin erään tiimini jäsenen huutavan, ja elehdin kädelläni häntä odottamaan, kunnes lopetan puhelun.

– Nämä taustatiedot saattavat tuntua mitättömiltä, eivätkä ne lievennä ihmisten huolia, mutta mielestäni on tärkeää kertoa tämän kuvan taustat. En voi pyytää riittävästi anteeksi.

Elliott kertoo tekevänsä täyttä yhteistyötä tapausta tutkivan neuvoston kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja