Kuusi tähteä Suomessa – lisäksi nämä ravintolat saivat Michelin-kielet lipomaan!

Michelinin kuuluisaa hotelli- ja ravintolaopasta koristavat uudet suomalaistähdet, kun helsinkiläisravintolat Ask ja Chef & Sommelier saivat yhden tähden kumpikin 12.3.2014.

Helsingissä on nyt kuusi yhden Michelin-tähden ravintolaa: Ask, Chef & Sommelier, Demo, Luomo, Olo ja Postres. Michelin-tähtiravintolat 2014: Kaksi uutta tähteä Helsinkiin!

Michelin Bib Gourmand –ravintoloita Helsingissä on viisi, joista kaksi uusia: Boulevard Socialsekä Emo. MyösFarang, Gaijin ja Pure Bistro saivat kieltään lipovan Bib Gourmand-symbolin, joka tarkoittaa, että ravintola tarjoaa erittäin maukasta ruokaa kohtuuhintaan.

Pohjoismaiden tähtikaarti 2014: Uusia tähtiä Tanskaan, Norjaan ja Ruotsiin

Muissa Pohjoismaissa Kööpenhaminan Geranium ja Noma pitävät kaksi tähteään. Yhden tähden saivat uusina Clou, Marchal ja Studio at the Standard.

Tukholmassa ravintolat Frantzén ja Mathias Dahlgren Matsalen pitävät kaksi tähteään. Perinteikäs Operakällaren ja viime vuoden toukokuussa avannut Oaxen Krog Djurgårdenilla ovat Tukholman uusia yhden tähden ravintoloita.

Göteborgissa Bhoga nousee yhden tähden ravintolaksi. Oslossa Maaemo pitää kaksi tähteään, ja uusia yhden tähden oslolaisravintoloita ovat Ylajali ja Fauna.

Pohjoismaille erikoispainos

Michelin kertoo lisäksi, että huhtikuussa ilmestyy kätevä eripainos Guide Michelin Nordic Countries, joka sisältää Main Cities of Europe 2014 –oppaan pohjoismaiset hotellit ja ravintolat.

− Pohjoismailla on poikkeuksellisen rikas ruokakulttuuri ja erinomaiset, paikalliset raaka-aineet sekä tapa valmistaa aterioita, joissa yhdistyvät korkea laatu ja huippuosaaminen. Niinpä voimme tarjota lukijoillemme laajan valikoiman ravintoloita, joista Guide Michelinin legendaaristen symbolien ansiosta on helppoa löytää omaan makuun ja budjettiin sopiva vaihtoehto. Pohjoismailla on myös potentiaalia kasvattaa gastronomista tarjontaansa, joten on ajateltavissa, että uusi pohjoismainen opas tulevaisuudessa kattaa useampiakin Pohjolan kaupunkeja, sanoo Michael Ellis, Guide Michelinin johtaja.

Yli 3 800 hotellia ja ravintolaa 44 kaupungissa – 20 maassa

Guide Michelin Main Cities of Europe 2014 sisältää tiedot 1 562 hotellista ja 2 285 ravintolasta. Bib Gourmand –ravintoloita on 279, kolmen tähden ravintoloita 15, kahden tähden ravintoloita 81 ja yhden tähden ravintoloita 349.

Michelinin palkkaamat ammattimaiset hotelli- ja ravintolatarkastajat esiintyvät aina anonyyminä ja maksavat laskunsa paikan päällä – kuten kuka tahansa muu ravintolavieras. Jokainen oppaassa mainittu hotelli ja ravintola on tarkastettu. Näin taataan oppaan luotettavuus ja riippumattomuus, jotka ovat luoneet sen maineen ja pitävät sitä yllä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat