Mainos

Kuusi nuorta menehtyi bussionnettomuudessa Ranskassa – jo toinen onnettomuus vuorokauden sisällä

0:53

Linja-auton ikkunat ovat säpäleinä ja katto kaatunut kellalleen kuin korttitalossa. Sininen takapenkki on kaatunut kellalleen. Kuusi nuorta on menehtynyt.

Ranskaa järkyttänyt koulubussionnettomuus tapahtui silmänräpäyksessä. Suomalaisten mieliin se tuo etäisesti Konginkankaan bussiturman.

Nuoria ammattikoululaisia kuljettanut linja-auto kulki torstaina samaa ajoreittiään kuin joka aamu. Aamuseitsemän tienoilla auto oli noukkinut kyytiin oppilaita Länsi-Ranskassa sijaitsevan Rochefortin asemalta. Kello 7.15, keskellä kaupungin teollisuusaluetta, vastaan tuli kuorma-auto.

Kun kuorma-auto oli ohittamassa bussia, sen metallinen irtolaita lähti yllättäen irti. Kuorman sivulaita kääntyi 90 asteen kulmaan ja lävisti nuoria kuljettaneen linja-auton vasemman puolen kauttaaltaan. Kenelläkään sillä puolella linja-autoa istuneista ei ollut mahdollisuutta paeta.

Onnettomuudessa menehtyi kuusi nuorta ja kolme henkilöä loukkaantui: heistä yksi oli linja-auton kuljettaja. Kahdeksan matkustajaa selvisi onnettomuudesta vammoitta.

Vielä ei tiedetä, kuinka onnettomuus oli päässyt tapahtumaan. Oliko kuorma huonosti kiinnitetty vai irtolaidan kiinnitykset menneet rikki, sitä selvitetään. Tutkinta on käynnissä, sekä bussin että kuorma-auton kuljettajat on pidätetty.

Eilen kaksi lasta kuoli bussionnettomuudessa

Torstain traaginen onnettomuus tapahtui vain vuorokausi edellisen koululaisonnettomuuden jälkeen. Vasta eilen Ranska suri kahta Sveitsin rajan lähellä sattuneessa bussionnettomuudessa menehtynyttä yläasteelaista nuorta. 12-vuotias poika ja 15-vuotias tyttö kuolivat linja-auton suistuttua tieltä ilmeisesti liian kovan tilannenopeuden vuoksi. Alueella oli satanut lunta ja tie oli liukas.

Nuori linja-autonkuljettaja, joka oli vasta viime vuonna aloittanut kuljettajan työt, on pidätetty. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Ranskassa miljoonat lapset kulkevat päivittäin busseilla kouluun.

 Lähteet: BFMTV, Le Figaro, Le SudOuest

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.