Mainos

Kuusi merkkiä siitä, että tarvitset lukulaseja

Silmälasien tarpeesta kertoo muukin kuin jatkuva siristely tai heikentyneeltä tuntuva näkökyky. Lue, millaisista merkeistä voi päätellä, että olisi aika hankkia lukulasit. 

Väsyminen tietokoneen tai kirjan ääressä

Silmien lihakset joutuvat tekemään tavallistakin kovemmin töitä, kun niiden pitää tarkentaa lähelle tai yksityiskohtiin. Siksi ruudun tai kirjan ääressä pilkkiminen ei välttämättä kerro univeloista vaan siitä, että tilanne rasittaa jo ennestään huonontunutta näköä. Tämä voi heijastua koko vireystilaan.

Kirkkaamman lukulampun tarve

Sinusta tuntuu, ettei nykyisen lukuvalosi lamppu enää riitä. Hankit kirkkaamman lampun ja laitat jo kattovalonkin päälle – seuraavaksi edessä lieneekin silmälasien hankkiminen. Tilanne tulee eteen iän myötä: on arvioitu, että 60-vuotias tarvitsee kunnolla nähdäkseen keskimäärin kolme kertaa enemmän valoa kuin 20-vuotias.

Lukeminen tuntuu käsijumpalta

Nostatko kirjan kiinni naamaan tai kannatteletko sitä käsivarren mitan päässä? Tämä kertoo ongelmista lähi- tai kaukonäössä.  

Jatkuvat päänsäryt

Silmien jatkuva rasittuminen esimerkiksi töissä saattaa altistaa päänsäryille tai tehdä satunnaisista päänsäryistä entistä pahempia. Jos särky tuntuu silmien takana, kyseessä saattaa olla kaukonäköisyys tai hajataitto. Molemmat vaivat korjaantuvat silmälaseilla.

Työskentelyn lomassa kannattaa muistaa pitää säännöllisesti taukoja silmien lepuuttamiseksi. 

Valokehien näkeminen

Jos silmät eivät kykene tarkentamaan valoa verkkokalvoille oikein, saattaa näkökenttään ilmestyä kirkkaita valokehiä tai renkaita. Lasit korjaavat yleensä ongelman. Ilmiö saattaa kuitenkin olla merkki myös kaihista, joten jos näet valoja, kannattaa keskustella silmälääkärin kanssa.

Olet mennyt yli neljänkymmenen

Nelikymppisenä ihmisille iskee ikänäkö. Yleensä se merkitsee lukulasien tarvetta.

***

26:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.