Kuusankoskelaisen Valtosten perheen tilanne on kaoottinen – lasten käytös kauhistuttaa: "Tekisi mieli vaan lähteä ovesta ulos"

Kuria vai kaveruutta? - Suomen Supernannyn kasvatusvinkit 7:02
Pia Penttala, Suomen Supernanny kertoi lastenkasvatusvinkkejä Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Supernanny Pia Penttala astelee tämäniltaisessa jaksossa nelilapsisen Valtosen perheen avuksi.

Kuusankoskelaiseen Valtosen suurperheessä on neljä eri-ikäistä lasta: 9-vuotias Sofia, 6-vuotias Mila, 4-vuotias Erin ja Miro, 1 vuotta. Arjessa lasten yksilöllisen huomion kaipuu näyttäytyy kiukutteluna ja mielenosoittamisena.

Perheen isä Joni tekee vuorotyötä hoitoalalla, ja äiti Susanna on ollut esikoisen syntymästä asti kotona. Nyt äiti on palannut takaisin työelämään, mikä hankaloittaa entisestään perheen arjen sujumista.

– Perheemme tilanne on lähes kaoottinen, isä Joni kuvailee.

Perheen avuksi saapuu Supernanny Pia Penttala, jota mietityttää erityisesti perheen sekasortoiset ruokailuhetket sekä vastuun ja kotitöiden jakautuminen perheessä. Häntä huolettaa myös pienimmän lapsen voimakas äitiriippuvuus. Äiti Susanna on ylikuormittunut jouduttuaan miehensä työn luonteen vuoksi olemaan käytännössä kodista ja lapsista yksin vastuussa.

– Välillä tekisi mieli vaan lähteä ovesta ulos, äiti Susanna sanoo harmissaan.

Haastavin aika perheessä on ilta, jolloin syödään päivällinen ja yritetään hoitaa kaikkien lasten iltapuuhat. Jokaisen lapsen kanssa on omat haasteensa.

– Silloin juostaan, kiljutaan, hypitään sohvilla ja sängyillä ja potkitaan seiniä. Illan jälkeen on takki aika tyhjä, äiti jatkaa.

Saadaanko Supernannyn avulla iltatoimet sujumaan ilman konflikteja ja samalla enemmän rauhallisia ruokailuhetkiä?

Supernanny Suomi tiistaisin klo 21 AVAlla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat