Kuulantyönnön maailmanennätyskisasta puhkesi valtava kohu – asiantuntijat raivoissaan: "Kaikkien aikojen skandaali"

Kuulamörssäri Ryan Crouser murskasi kuulantyönnön maailmanennätyksen 2:49
Katso videolta Ryan Crouserin maailmanennätystyöntö.

Yhdysvaltalainen kuulamörssäri Ryan Crouser työnsi lauantaina uuden maailmanennätyksen 23,56. Kisasta nousi kohu, kun mittausalueelle oli asetettu aita 23 metrin viivan taakse.

Crouser paransi nimissään ollutta ME-tulosta 19 sentillä ja voitti kisan yli metrin erolla. 30-vuotiaan työnnöt kerta toisensa jälkeen pomppasivat mittausalueen takarajalle laitettuun aitaan. Aita aiheutti ihmetystä Ruotsin Viaplayn lähetyksessä.

– Mitä täällä tapahtuu? Lauta pois tieltä! Jos aita vie häneltä maailmanennätyksen, niin tästä tulee yleisurheilun kaikkien aikojen skandaali, Robert Tennisberg totesi.

– Kyllä, ottakaa traktori tai mikä tahansa ja ajakaa paska pois. MIkä skandaali, jos hän osuu siihen, Jonas Mellblom komppasi.

Yhdysvaltalainen sai kuitenkin parannettua maailmanennätystä neljännellä työnnöllään. Kuula lensi 23,56 metrin lukemiin. Aitaan ei jäänyt paljoakaan välimatkaa.

– Ajatelkaa, jos hän olisi kasvattanut ennätystä 23,75 lukemiin, niin silloin ei olisi ollut edes mahdollista mitata. En ymmärrä, miksi he eivät siirrä aitaa, Tennisberg sanoi.

Yleisurheilutoimittaja Jonathan Gault osasi kertoa, että aita oli asetettu 24 metrin päähän heittoviivasta.

– Se oli aiemmin turvallista kuulantyönnössä. Tapahtumien järjestäjät haluvat varmaankin siirtää sitä tulevaisuudessa kauemmaksi, mikäli Crouser on kisaamassa, Gault kirjoitti Twitterissä.

Katso pääkuvan videolta Crouserin maailmanennätystyöntö.


Lue myös:

    Uusimmat