Kuudelle suomalaistähdelle povataan upeaa kunnianosoitusta – mediajätti listasi omat tulevaisuuden Hall of Fame -ehdokkaansa

Hockey Hall of Fame julkisti keskiviikkoiltana kuusi uutta jäsentään. Suuri urheilumedia ESPN teki oman listansa tulevaisuudessa kunniagalleriaan tyrkyllä olevista pelaajista. Listalle mahtui kuusi suomalaista.

Hockey Hall of Fame nimesi uusiksi jäsenikseen Marian Hossan, Jarome Iginlan, Ken Hollandin, Kim St-Pierren, Kevin Lowen ja Doug Wilsonin. Hall of Famen ainoat suomalaisjäsenet ovat tällä hetkellä Teemu Selänne ja Jari Kurri.

Urheilumediajätti ESPN teki hiljattain oman listansa pelaajista, jotka ovat vahvasti ehdolla jääkiekon kunniagalleriaan joko lähitulevaisuudessa tai myöhemmin. Tuolle listalle mahtui kuusi suomalaispelaajaa.

Todennäköisin suomalaisvaihtoehto kunniagalleriaan on Dallas Starsin legenda Jere Lehtinen. Koko NHL-uransa Dallasissa kiekkoillut voitti Stanley Cupin kaudella 1998-99. Lisäksi Lehtinen on valittu NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi kolmesti.

Myös maalivahtikaksikko Tuukka Rask ja Pekka Rinne ovat ESPN:n mukaan vahvoja ehdokkaita Hall of Fameen. Rask on ollut jo vuosia NHL:n kärkimaalivahteja. Stanley Cup -mestaruus ja Vezina Trophy puhuvat puolestaan Raskin saavutuksista, vaikka pelaavana maalivahtina Stanley Cup -mestaruus ei tullutkaan. Rask on johdattanut joukkueensa kylläkin kahdesti finaaliin asti ykkösvahtina.

Rinne on Raskin ohella voittanut Vezina Trophyn, mutta Stanley Cup -haaveet eivät toistaiseksi ole toteutuneet. Rinnekin on lukeutunut jo pitkään NHL:n parhaiden maalivahtien joukkoon.

Suomalaisten osalta myös tulevaisuus näyttää valoisalta. ESPN:n mukaan Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja Miro Heiskanen ovat vahvasti matkalla kohti suuria saavutuksia. Varsinkin Heiskasen otteet keräävät ylistystä.

– Heiskanen on jo 20-vuotiaana kehittymässä yhdeksi hänen aikansa parhaista puolustajista, mutta hän pelaa vasta toista kauttaan, ESPN:n jutussa perustellaan.

Lue myös:

    Uusimmat