Suomalainen huippulupaus loisti Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven rinnalla – NHL-ura vihdoin ja viimein käyntiin?

Alkuvuodesta 2016 Sebastian Aho, Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi tekivät tuhoja nuorten MM-kotikisoissa Helsingissä. Tuolloin esillä oli myös Olli Juolevi, joka nakutti hurjat pisteet tuhoisan ketjun takaa. Juolevi varattiin NHL:ään korkealla vuorolla, mutta hänen uransa taalajäillä on odottanut itseään.

22-vuotias Juolevi huudettiin NHL:ään aivan Laineen ja Puljujärven imussa kesän 2016 varaustilaisuudessa. Juolevin poimi itselleen Vancouver Canucks, vuorolla viisi.

Varauksen jälkeen Juolevi palasi Kanadan juniorisarjoihin OHL:ään, London Knightsin riveihin. Tämän jälkeen seuraava kausi meni Suomessa, TPS:n paidassa.

NHL-ura ei käynnistynyt myöskään seuraavalla, 2018-19-kaudella.

Viime vuosina Juolevi on kärsinyt pahoista loukkaantumisista. Ne ovat jarruttaneet häntä myös tällä kaudella.

Mutta nyt Juolevin pitäisi olla iskussa.

22-vuotiaan puolustajan agentti Markus Lehto kertoi TSN:n toimittajalle Rick Dhaliwalille, että Juolevi on toipunut täysin häntä rasittaneista vammoistaan.

– Olli on harjoitellut kovaa, 4-5 kertaa viikossa hänen kuntovalmentajansa kanssa. Hän on kasvanut pelaajana ja ihmisenä kaukalon ulkopuolella, Lehto totesi.

Juolevi on harjoitellut Suomessa muiden NHL-pelaajien kanssa. Näihin on kuulunut muun muassa Montreal Canadiensin nuori hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi. Lehdon mukaan iso osa suomalaisista NHL-pelaajista suuntaa rapakon taakse vielä tämän viikon aikana.

Juolevin on tarkoitus osallistua Canucksin harjoitusleirille heinäkuussa. Täten hän olisi käytettävissä, jos NHL jatkaa kesken olevaa kauttaan.

Lue myös:

    Uusimmat