Kutsuntaikäiset pakenevat Venäjältä – Antti Kurhisen sisko saapui perheineen Suomeen: "Olen huojentunut, koska he kerkesivät viime tipassa"

6:36
Antti Kurhinen sanoo suorat sanat liikekannallepanosta ja Vladimir Putinista. Katso koko haastattelu tästä.

Kutsuntaikäiset miehet pakenevat Venäjältä. Maanantaina Suomeen saapui yli 7 000 ihmistä. Monet lähtijät pyrkivät sukulaistensa luo, niin myös tosi-tv-ohjelmista tutun Antti Kurhisen sisko perheineen.

Monella rajalla käy tällä hetkellä kova kuhina, ei vain Suomen.

Esimerkiksi autoletkat Venäjän ja Georgian sekä Venäjän ja Mongolian vastaisilla rajoilla ovat pitkiä.

Sunnuntaina arvioitu odotusaika Georgiaan pääsemiseksi oli 48 tuntia, kun yli 3 000 ajoneuvoa jonotti rajan ylittämistä.

Georgiaan saapuneiden venäläisten päiväkohtainen lukumäärä on melkein kaksinkertaistunut sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti osittaisen liikekannallepanon Venäjällä viime viikolla.

Valtaosa ylittää rajan autolla, sillä lennot ovat joko loppuunmyytyjä tai saatavilla tähtitieteellisin hinnoin.

Suomen rajan ylitti eilen yli 7 000 venäläistä

Samanlaisista jonoista ei voida puhua Suomen rajalla, mutta huomattavasti normaalia rajaliikennettä vilkkaampaa viime päivät ovat olleet.

Viikonlopun aikana Suomeen saapui lähes 17 000 venäläistä. Eilen luku oli 7 066 Venäjän kansalaista. Tiistaina iltaan mennessä rajanylityspaikkojen kautta oli saapunut 5  700 ihmistä, kertoi Kaakkois-Suomen Rajavartiolaitos STT:lle

Yksi rajan ylittäneistä on Kurhisen sisko perheineen. Helpotus on nyt suuri.

– Olen todella huojentunut. Fiilis on tosi hyvä. He kerkesivät ihan viime tipassa, koska rajat ollaan laittamassa kiinni, Kurhinen kuvaa.

Antti Kurhisen siskon mies ehti jo saamaan kutsuntakirjeen. Tämä siis tarkoittaisi sotaan joutumista. Perhe päätti pakata autonsa välittömästi ja lähteä maasta pois.

Venäjällä on vielä oma äiti ja tietysti paljon ystäviä, joista huoli on suuri.

Vielä ei ole edes Kurhisen tiedossa, kuinka moni tuttu oikeasti sotaan nyt joutuu. Keskittyminen on ollut siskon perheessä ja omassa äidissä. 

Muista huolehtiminen tulee nyöhemmin.

Kurhinen sanoo suorat sanat liikekannallepanosta ja Vladimir Putinista. Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja