Kurre Westerlund avautuu suuresta surusta – Kirsi-vaimo menehtyi toukokuussa: "Olen itkenyt viime kuukausina enemmän kuin elämässä yhteensä"

4:36
"Kokoajan mennään valoa enemmän valoa kohti" – näin laulaja Kurre Westerlund luonnehti suurta suruaan vaimonsa menehdyttyä pitkän syöpäsairauden uuvuttamana.

Kirsi Westerlund (o.s. Syrjänen) menehtyi toukokuussa. Westerlund oli sairastanut syöpää yli kaksi vuotta.

Laulaja Kurre ”Kurt” Westerlundia kohtasi suuri suru toukokuussa, kun hänen vaimonsa, Miss Suomi vuodelta 1992 Kirsi Westerlund (o.s. Syrjänen) menehtyi pitkän syöpäsairauden jälkeen 50-vuotiaana. Pariskunnan rakkaustarina alkoi missifinaalin jälkeen vuonna 1992, ja seuraavana vuonna Kurre kosi Kirsiä Miss Suomi -kilpailussa.

Kurre Westerlund oli paikalla syöpäsäätiö Roosa nauhan tilaisuudessa. Hän voi omien sanojensa mukaan olosuhteisiin nähden hyvin, vaikka elämänrakkaus on poissa. Tunteet kuitenkin nousevat edelleen voimakkaasti pintaan.

– Minulla on ollut elämässä paljon hyviä asioita viimeisten viikkojen aikana. Koko ajan mennään valoa kohti. Olen huomannut itsessäni sellaisen piirteen, että olen äärimmäisen herkkä.

Westerlund oli vaimonsa tukena yli kaksi vuotta, kun tämä taisteli syöpää vastaan. Westerlund kertoo, että elämä pyöri täysin vaimon ehdoilla koko sairauden ajan.

– Oikeastaan 2,5 vuoden aikana en kehdannut koskaan valittaa minun ongelmistani tai huolistani. Arvot menevät täysin uusiksi, kun mennään toisen ehdoilla. Nyt voin ajatella jo itseäni, myös hymyillä.

Westerlund vietti montaa hyvää hetkeä vaimonsa kanssa tämän viimeisinä elinkuukausinaan.

– Kaikkein rankimmat olivat viimeiset kolme kuukautta. Koko ajan mentiin huonompaan suuntaan, vaikka koko ajan taisteltiin.

– Muistan tiettyjä hetkiä tosi voimakkaasti, jotka ovat jääneet mieleen. Olen pelkästään viimeisten kuukausien aikana itkenyt enemmän kuin yhteensä elämässä.

Suuren surun keskellä Westerlund on tukeutunut ystäviinsä.

– Minulla on paljon hyviä ystäviä ja moni on halunnut auttaa, kukin omalla tavallaan ja tyylillään. Joku on sanonut, että pitäisi hakea ammattiapua, mutta en ole hakenut. Olen löytänyt hyvistä ystävistäni avun.

Westerlund on päässyt takaisin työelämään kiinni, ja hänellä on tarkoitus julkaista uutta musiikkia vielä tänä vuonna.

– Minulla on paljon hyviä projekteja, teen uutta musiikkia. Olen tosi luova, koska olen herkkä varsinkin tällä hetkellä. Luovuus vie minua asioissa eteenpäin.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja