Juha Tapio on vuoden 2020 Roosa nauhan suunnittelija – loi ikonisen symbolin rinnalle uuden tunnuksen: "Nyt meillä on kaksi vaihtoehtoa"

4:28
Juha Tapio kertoo, kuinka päätyi lisäämään vuoden 2020 Roosa nauhaan sormenjäljen.

Juha Tapio ei miettinyt kauaa, kun häntä pyydettiin vuoden 2020 Roosa nauhan suunnittelijaksi.

Vuoden 2020 Roosa nauha -suunnittelija on muusikko Juha Tapio, 46. Syöpäsäätiön järjestämän varainhankintakampanjan nauhan design vaihtuu vuosittain ja tällä kertaa sen sai vastuulleen useiden suomalaisten suosikkimuusikko. Roosa nauha -keräyksellä on kerätty perinteisesti varoja erityisesti rintasyövän sekä gynekologisten syöpien tutkimukseen, mutta tänä vuonna keräys tukee kaikkien syöpien tutkimusta. 

Näin ollen Tapio on suunnitellut tänä vuonna nauhan lisäksi myös uuden rannekkeen.

– Loihdin tähän myös tällaisen miehekkäämmän vaihtoehdon, eli tällaisen rannenauhan, Tapio kertoo. 

– Nyt meillä on kaksi vaihtoehtoa, miten nauhaa haluaa kantaa. 

Tapion suunnittelema Roosa nauha kantaa yllään sormenjälkeä. Miehen mukaan sormenjäljellä halutaan osoittaa sitä, kuinka syöpä on niin yleinen, että se koskettaa jollakin tavalla kaikkia ihmisiä, vaikka se ei välttämättä osuisi omalle kohdalle. Suurella osalla suomalaisista on jonkinlainen kokemus syövästä vähintään lähipiirinsä kautta.

– Tässä mukaan olemalla me voidaan kaikki myös jättää jälkemme tähän syövän vastaiseen taisteluun. 

Myös Tapio kertoo, että hänellä on kokemusta syövästä lähipiirinsä kautta. Näillä tarinoilla on kuitenkin ollut onnellinen loppu.

– Läheiseni, jotka ovat sen saaneet, ovat siitä myös parantunet. Ja se on tavallaan se, mitä tällä keräyksellä halutaan, että sitä toivoa on ja sitä toivoa on koko ajan lisää näköpiirissä, mitä enemmän me saadaan tietoa siitä, että miten syöpää vastaan taistellaan. 

Projekti on ollut laulajalle mielenkiintoinen, ja vaikka keikkatauolla ollessaan hän on vähentänyt myös muita töitään, ei hän miettinyt kauaa kyseiseen työhön tarttumista. 

– Tämä on ollut niin tunnettu ja suuri keräys, että on suuri ilo ja kunnia päästä mukaan. Eihän tällaisesta kieltäydytä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja