Kurpitsakeitto ja lohi vihanneksilla 13.10.2001

Toim. Sari-Leena Heilanen

Huomenta Suomen keittiössä vieraana Christer Holm. Hän näyttää ja kertoo kuinka painekattila kypsennys lyhentää ruokien valmistusaikaa. Painekattila kypsennyksessä ruoka säilyttää paremmin värinsä, makunsa ja vitamiininsa sekä mahdollistaa täysin rasvattoman ruuanvalmistuksen.

AMC-kurpitsakeitto

500g kurpitsaa, kuorittuna, paloiteltuna
4 - 5 perunaa, kuorittuna, paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
4 dl lihalientä
0,5 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
suolaa
1 nippu mausteyrttejä (tilliä, persiljaa, rakuunaa), hienonnettuna
3 kpl vaaleaa leipäviipaletta, paahdettuna
100g gruy rejuustoa, raasteena

1. Laita kurpitsat, perunat, sipulit ja lihaliemi kattilaan ja pane kansi kattilan päälle.
2. Kypsennä 30min. Paineella 10min
3. Soseuta kypsät kasvikset esim sauvavatkaimella.
4. Lisää keittoon valkoviini, kerma ja kaikki mausteet. Kiehauta.
5. Levitä paahdetut leipäviipaleet keiton pinnalle ja ripottele juustoraaste niiden pinnalle.Kuorruta n.10min 225C

AMC-lohi vihanneksilla

500 g lohta
suolaa, sitruunapippuria
1/2 sitruuna
tilliä
4-5 perunaa
4-5 porkkanaa
1 kukkakaali
1 parsakaali
1 paprika
1. Paloittele perunat haarukkapaloiksi ja huuhtele kasvikset ja perunat.
2. Aseta kattilan pohjalle perunat ja porkkanat ja niiden päälle kukka-ja parsakaali sekä viimeiseksi paprika.
3. Aseta lohi nahkapuoli alaspäin reikäkattilaan.
4. Kypsennä lohi kasvisten päällä 25 min.
5. Mausta ja anna mausteiden imeytyä pari minuuttia. Terveellistä, helppoa ja hyvää!

Lue myös:

    Uusimmat