Nyt on aika kaivaa purkit ja purnukat esiin ja ryhtyä säilömään kesän makuja talteen. Tässä ohjeita avomaankurkkujen säilöntään. Alla kolme vaihtoehtoa, joista ensimmäinen on melko perinteinen etikkakurkku, seuraava hieman hapatettu suolakurkku ja viimeinen perinteinen maitohappokäymisellä valmistettu kurkkusäilyke venäläiseen tapaan.
Kurkkujen säilöntä on mukavaa puuhaa, jossa kuitenkin kannattaa muistaa tarkoin riittävä hygienia. Purkit tulee pestä huolella ja mahdollisesti kuumentaa uunissa. Painot ja kannet tulee keittää.
Viipalekurkut
1 kg avomaankurkkuja
piparjuurilastuja
2 rkl sinapinsiemeniä
mustaherukanlehtiä
tillin kukintoja
Mausteliemi:
6 dl vettä
2,5 dl väkiviinaetikkaa
1,5 dl sokeria
2 rkl suolaa
1 tl kokonaisia valkopippureita
1 tl sinapinsiemeniä
0,5 - 1 tl kokonaisia neilikoita
Pese kurkut ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet, piparjuurilastut, sinapinsiemenet, mustaherukanlehdet ja tillin kukinnot kerroksittain puhtaisiin tölkkeihin. Kiehauta mausteliemi ja kaada liemi kurkkujen päälle. Anna jäähtyä ja vie kylmään. Saa maustua vähintään viikon jääkaapissa.

