Kura-aika alkaa – lue selvitymisvinkit lapsiperheille

Kuraiset vaatteet ja kengät ovat loppusyksyn arkisin näky. Helpoilla nikseillä eteinen pysyy siistinä ja vaatteet kuivuvat seuraavaa käyttöä varten.

Kotikin on kura-aikana kulutuksella siinä missä lasten vaatteetkin. Eteinen kuuluu suurimpiin vaaravyöhykkeisiin, minkä vuoksi se kannattaa suojata hyvin. Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku suosittelee pintojen suojaamista.

– Ulko-oven eteen kannattaa laittaa kunnon kuramatto, missä kengät voi tömistellä ja harjata puhtaiksi. Toki eteisessä myös riisutaan heti kaikki kuraiset vaatteet ja kengät pois, ettei lika kulkeudu pitkälle asuntoon, Jerkku muistuttaa.

Autoonkin kannattaa hankkia suojuksia, jos autoilla kuljetetaan kuraisissa vaatteissa olevia lapsia.

– Auton takapenkille kannattaa heittää peittoja tai muuta suojuksia, etteivät istuimet likaannu, Jerkku vinkkaa.

Kenkien ja vaatteiden kuivaus tärkeää

Kuravaatteiden hyviin puoliin kuuluu, että ne kuivuvat nopeasti. Vaatteet kannattaa laittaa roikkumaan ilmavasti henkareihin ja kylpyhuoneeseen, missä vaatteista tippuva vesi ei aiheuta vahinkoa.

– Kuivauskaappia on harvalla ja siksi vaatteet kannattaa vaan ripustaa kunnolla henkareihin suihkuttamisen jälkeen.

Kenkien kuivattaminen on yleensä ongelmallista, sillä niiden kuivuminen kestää vaatteita kauemmin. Pohjallisten ottaminen pois nopeuttaa kuivumista ja muitakin apukeinoja voi käyttää.

– Kengästä ja sen materiaalista riippuen voi käyttää sähköistä kengänkuivaajaa, vinkkaa Jerkku. Toisaalta sähköllä toimivan kuivaajan sijaan kenkiin voi laittaa myös sanomalehteä, joka imee kosteutta.

Useimmiten kylpyhuone on huoneiston lämpöisin paikka ja siksi sopivin paikka kenkien kuivattamiseen. Patterin päälle Jerkku ei suosittele laittamaan kenkiä, ellei ole varma materiaalien kestävyydestä.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja