Mainos

Kuolemaantuomittu Rodney Reed sai lykkäyksen teloitukseensa – miehen puolesta kampanjoinut Kim Kardashian: "En voi kuvailla helpotusta ja toivoa, joka pyyhkäisi huoneen läpi"

Texasin korkein oikeus on estänyt Rodney Reedin kuolemantuomion täytäntöönpanon 20. marraskuuta, jolloin hänet oli määrä teloittaa myrkkyruiskeella, kertoo CNN

Korkeimman oikeuden päätös palauttaa Reedin tapauksen alemmalle tuomioistuimelle Bastropin piirikuntaan, jossa hänet tuomittiin vuonna 1996.

Keväällä aiotaan järjestää viikon kestävät todistajien kuulemiset, joissa käsitellään tapauksesta ilmenneitä uusia asioita, jotka saattavat todistaa Reedin olevan syytön. Sen jälkeen tuomari arvioi, saako Reed uuden oikeudenkäynnin.

Tuomittiin raiskauksesta ja murhasta

Vuonna 1996 Reed tuomittiin 19-vuotiaan Stacey Stitesin murhasta. Raiskattu ja kuristettu Stites löydettiin kuolleena maantien varresta. 

Stitesin ruumiista löydettiin Reedin dna:ta, joka toimi tuolloin vahvimpana todisteena epäillä Reediä ja lopulta tuomita hänet. Reed kiisti vahingoittaneensa naista ja on kertonut, että hänellä oli salainen romanttinen suhde Stitesiin, mikä selittää hänen dna:nsa löytymisen Stitesin kehosta. 

Reedin puolustus sanoo, että todellinen tappaja on Stitesin sen aikainen miesystävä, poliisina työskennellyt Jimmy Fennell. Puolustuksen mukaan Fennell oli vihainen, että hänen naisystävänsä pettää häntä tummaihoisen miehen kanssa. 

Fennell on alusta asti kiistänyt syyllisyytensä, mutta Reedin puolustajat ovat vaatineet tapauksen avaamista uudelleen uusien todisteiden valossa.

Uusia todistajia astunut esiin

Viime vuoden aikana esimerkiksi Fennellin entinen sellikaveri ja valkoisten ylivaltaa ajavan vankilajengin entinen jäsen kertoi todistanlausunnossaan Fennellin tunnustaneen Stitesin murhan hänelle heidän ollessaan samaan aikaan vankilassa vuonna 2010. 

Fennell on tuomittu naisen kidnappauksesta vuonna 2008. Poliisina tuolloin työskennellyt Fennell tunnusti kaapanneensa naisen kesken virantoimituksen. Uhri on syyttänyt häntä myös raiskauksesta. Fennell vapautui vankilasta vuonna 2018.

Myös useita muita todistajia, kuten Stitesin ja Fennellin silloisia ystäviä ja naapureita on astunut esiin. Myös heidän kertomuksensa tukevat teoriaa, että Fennell oli suhtautunut vihamielisesti naisystäväänsä ja suunnitellut tämän vahingoittamista kostona pettämisestä.

Kim Kardashian ylisti oikeuden päätöstä

Reed on viettänyt vankilassa yli 20 vuotta. Hänen tapauksensa uudelleenkäsittelyä ja teloituksen lykkäämistä ovat vaatineet useat poliitikot, EU:n suurlähettiläs ja julkisuuden henkilöt, kuten Kim Kardashian West ja Rihanna. Vetoomus Reedin puolesta on kerännyt internetissä jo lähes kolme miljoonaa allekirjoitusta.

Kardashian kertoi lauantaina Twitterissä tavanneensa Reedin henkilökohtaisesti ja olleensa hänen kanssaan, kun tieto tuomion lykkäämisestä saapui.

 – En voi kuvailla helpotusta ja toivoa, joka pyyhkäisi huoneen läpi, Kardashian tviittasi.

Kardashian kiitti useamman tviitin sarjassa kaikkia Reedin puolesta puhuneita ja vetoomuksen allekirjoittajia.

– Olemme kuulleet ihmisten ympäri maailman käyttävän ääntänsä. Ja kaikki sen vuoksi, että jokainen rikoksesta – etenkin kuolemanragaistuksella rangaistavasta – syytetty mies ja nainen ansaitsee saada kaikki mahdolliset todisteet huomioiduksi, Kardashian sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja