Kuntosalin omistaja pilasi törkeällä kommentillaan ylipainoisen naisen liikuntatunnin – nainen perusti oman kuntosaliketjun

5:10
Keskivartalo kuntoon näillä vinkeillä!

Nerida Bint ei lannistunut tökerön kuntosalin omistajan sanoista, vaan päätti perustaa oman salin. Muita nainen neuvoo kuuntelemaan kehojaan.

Kun Nerida Bint oli 20 kiloa ylipainoinen, hän päätti muuttaa elämänsä. Muut eivät kuitenkaan olleet Neridan tavoitteesta samaa mieltä.

Nerida oli 35 ja masentunut. Hän päätti hakeutua kuntosalille muuttaakseen elämänsä.

Kuntosalin omistaja haukkui

Crosstraining-tunnista tuli kuitenkin katastrofi ennen kuin se ehti alkaa. Neridan mukaan omistaja vilkaisi häntä ja sanoi "voi, kulta, ei tämä ole sinua varten".

Kommentin jälkeen Nerida käveli ulos kauhistuneena ja nöyryytettynä. Kuukauteen hän ei yrittänyt uudelleen – ennen kuin ystävä puhui Neridan mukaansa crossfit-kuntotunnille.

Se muutti Neridan elämän.

– Muistan, että kaikki tulivat valmiiksi ennen minua, mutta kun tein viimeistä burpee-settiäni, kaikki seisoivat ympärilläni kannustamassa minua, kaikki tekivät burpeeta kanssani ja kaiken jälkeen he heittivät ylävitoset. Yksi nainen jopa halasi minua, hän kuvaili australialaissivustolle vuonna 2017 kirjoittamassaan tekstissä.

Kokemuksensa inspiroimana hän päätti lopulta perustaa oman kuntosaliketjun, Lissomen, joka on kasvanut yhdeksi Australian suosituimmista naistenkuntosaliketjuista.

Pudotti ylipainon muutamassa kuukaudessa

Crossfitistä innostuttuaan Nerida pudotti 21 kiloa 12 viikossa.

– Paino vain kirjaimellisesti putosi pois, se oli hullua, hän kuvaa.

Myös ruokailutottumukset muuttuivat. Nerida alkoi odottaa innolla liikkumista ja treeniä.

– Salaisuuteni terveyteen ja siinä pysymiseen on se, että löytää jotakin, mitä rakastaa tehdä, ja yhteisön, jonka kanssa rakastaa tehdä kyseistä asiaa, Nerida vinkkaa Honey Nine -sivustolla.

– Salaisuus on, että olet motivoitunut menemään (harrastukseen), koska rakastat sitä.

Nerida. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Päätti alkaa arvostaa kehoaan

Nerida toivoo, että voisi kehottaa nuorempaa itseään arvostamaan itseään.

– Minä, kuten useimmat tytöt, kehitin todella epäterveen tavan rajoittaa kaloreita ja seurata tiukkaa treenirutiinia, koska halusin rankaista kehoani. En päässyt sillä tavalla mihinkään, Nerida sanoo.

– Aloin kukoistaa vasta sitten, kun opin antamaan keholleni, mielelleni ja itselleni rakkautta ja huomiota.

Nerida alkoi esimerkiksi ajatella, että rakastaa jalkojaan, koska ne ovat voimakkaat ja jaksavat juosta; käsiään hän alkoi arvostaa, koska ne kykenivät auttamaan hänet leuanvetoon.

"Nautin syömisestä sen sijaan, että se ahdistaisi"

Nerida keskittyy nykyisin syömään täysipainoista, ravinteikasta ruokaa eikä rajoita kaloreita. 

– Syön paljon enemmän ruokaa, olen kylläinen pidempään ja oikein nautin syömisestä sen sijaan, että se ahdistaisi minua, Nerida sanoo.

Nerida. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Hän tekee päätöksiä itseään kuunnellen ja nauttii halutessaan viinilasillisen tai jälkiruoan.

– En tuomitse tai syyllistä itseäni. Jos olen syönyt terveellisesti koko viikon, odotan innolla rentoutumista viikonloppuna enkä ajattele sitä kahdesti. Jos minulla on ollut kiireinen viikko enkä ole voinut valita, mitä syön, ja mieleni tekee jotakin terveellistä, syön sitä! Kuuntele omaa kehoasi.

"Monet eivät mene luontoon tarpeeksi usein ilman laitteita"

Jos tie terveellisyyteen on vielä hakusessa, Nerida kehottaa lähtemään luontoon.

– Uskon aidosti, että monet eivät mene luontoon tarpeeksi usein ilman laitteita, ja se olisi niin tärkeää, Nerida sanoo.

Hän kehottaa esimerkiksi uimaan meressä.

– Ota kengät pois ja makaa puistossa. Yhteydet pitää katkaista, jotta voisimme muodostaa yhteyden uudelleen, sen voi tehdä tänään ja se on maksutonta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja