Mainos

Kuntosaliharrastuksen piilevä terveysriski? Välineistä löytyi järkyttävä määrä bakteereja

Kuntosaliharrastuksen riskeiksi ei ensimmäisenä listaisi bakteereja kuhisevia välineitä. Sitä ne kuitenkin ovat.

Kuntoilusivusto FitRated keräsi näytteitä yhteensä 27 eri kuntoiluvälineestä, joita käytettiin aktiivisesti kuntosalilla.

– Kuntosalivälineitä käyttää iso joukko ihmisiä, kommentoi sivuston luovan tiimin Chelsea Freeburn  Daily Mailille.

– Jos laitteita ei pyyhitä ennen ja jälkeen käytön, bakteerikasvua ilmenee. Kuvittele, että kättelisit pitkään useita, erittäin hikisiä ihmisiä.

Esimerkiksi kuntopyörästä löytyi keskimäärin 39 kertaa enemmän bakteereja kuin koulun ruokalan tarjottimista. Juoksumaton bakteerimäärä ohitti julkisen vessan vesihanan 74-kertaisesti. Vapaista painoista löydettiin puolestaan huikeat 362 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntöstä.

Kaikista edellä mainituista välineistä löytyi muun muassa ihotulehduksia aiheuttavia bakteereja. Erityisesti vapaat painot ja kuntopyörät olivat peittyneet bakteereihin, jotka aiheuttavat korva-, silmä-, ja hengitystietulehduksia.

Yksittäisten laitteiden käyttö ei kuitenkaan ole ihmiselle vaarallista niiden bakteerilöydöksistä huolimatta. Moni ei kuitenkaan arvaakaan, miten ison bakteerimäärän kanssa on kosketuksissa jopa päivittäin.

Paras tapa ylläpitää kuntosalin siisteyttä on pyyhkiä käyttämänsä laite sekä ennen että jälkeen käytön esimerkiksi pyyhkeellä. Henkilökohtaisesta hygieniasta kannattaa tietenkin pitää erityisen hyvää huolta.

Onnistuvat ne treenit kotonakin, katso vinkit videoilta:

0:36

 

Lähde: Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.