Kunpa nämä Harry Potter -loitsut toimisivat tosielämässä!

Eikö olisikin mukavaa pakata laukku tai siivota huone vain taikasauvaa heilauttamalla? Jos eläisit Harry Potterin maailmassa, voisitkin tehdä niin!

Time.com listasi yhteen ne Harry Potter -saagan loitsut, joista olisi hyötyä myös meille "jästeille". Eikö olisikin mukavaa päästä muutamalla taikasanalla jonkun pään sisään, tai vaikka tehdä kopio omasta suosikkipaidasta?

Kaksostus (Geminio)

Ah, mikset ostanut kahta tällaista paitaa? No, jos eläisit Harry Potterin maailmassa, voisit loitsulla tehdä paidasta kopion!

Kuuraannu (Scourgify)

Jos siivoaminen tympäisee, tämä loitsu hoitaa homman puolestasi. Käytössä teoksessa Harry Potter ja Feeniksin kilta.

Valois (Lumos)

Loitsu, joka toimii taskulamppuna: taikasauvasi päähän syttyy valo. Kun sen haluaa sammuttaa, tulee käyttää pimi-käskysanaa. Kätevää ja käytännöllistä! Kukapa ei mökin ulkohuussissa tarvitsisi tätä… Käytössä teoksessa Harry Potter ja salaisuuksien kammio.

Pakkuu (Pack)

Loma siintää kaukaisuudessa, mutta pakata pitäisi nyt? Ei hätää: Potterin maagisessa maailmassa pakkaaminen hoituu yhdellä sanalla. Mistähän saataisiin taika, joka varmistaisi matkatavaroiden päätymisen oikeaan määränpäähän?

Vaietus (Silencio)

Jos appiukko ei kesämökillä lakkaa neuvomasta, miten sauna syttyy, tämä vaimentamiseen tarkoitettu taika saisi hänet varmasti vaimenemaan.

Loitsu esiintyy kirjoissa Harry Potter ja Feeniksin kilta ja Harry Potter ja kuoleman varjelukset.

Tulejo (Accio)

Loitsu tuo esineen luoksesi pitkänkin matkan päästä. Ei enää kadonneita autonavaimia! Käytössä lähes kaikissa Potter-kirjoissa.

Sytyjo (Incendio)

Jos mökkisaaren ainoa tulitikkuaski on juuri kastunut sateessa, tämä loitsu sytyttää tulen. Nähty teoksessa Harry Potter ja Viisasten kivi sekä Harry Potter ja puoliverinen prinssi.

Orkideous (Orchideous)

Menossa kylään, eikä mitään tuliaisia? Tämä loitsu muuttaa taikasauvan kukkakimpuksi. Loitsu on käytössä teoksessa Harry Potter ja liekehtivä pikari.

Meteomanaus peruuto (Meteolojinx Recanto)

Sataako lomapäivänäsi? Ei hätää: sano taikasanat, ja sään vaikutukset lakkaavat. Loitsu on käytössä kirjassa Harry Potter ja kuoleman varjelukset.

Lukilitis (Legilimens)

Loitsu antaa sinun kurkistaa toisen ihmisen mieleen ja näyttää hänen tunteensa, muistonsa ja ajatuksensa. Eipä enää tarvitse miettiä, mitä se söpö mies töissä sinusta ajattelee!

Loitsu on käytössä teoksessa Harry Potter ja Feeniksin kilta.

MTV3/Helmi

Lähteet: Time.com, Wikipedia

Kuvat: Splash, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat