Kuningatar Elisabetin serkku keskellä kiusallista kohua – "hänen majesteettinsa epävirallinen Venäjän-lähettiläs" myi pääsyä Putinin puheille

1:26
Tiesitkö? Kuningatar Elisabetilla on hallussaan useita Guinnessin ennätyksiä - tämän ennätyksen monarkki rikkoi vuonna 2017

Kentin prinssi Michael on The Sunday Times -lehden selvityksen mukaan jäänyt kiinni siitä, että olisi yrittänyt myydä pääsyä Venäjän presidentin Vladimir Putinin juttusille.

Kuningatar Elisabetin serkku Kentin prinssi Michael on joutunut keskelle kiusallista kohua. The Sunday Times -lehden ja Channel 4 -kanavan toteuttaman selvityksen mukaan 78-vuotias prinssi olisi kaupitellut kuninkaallisesta statustaan ja sen myötä tulleita suhteitaan hyödyntäen yhteyksiä Venäjän presidentin Vladimir Putinin puheille.

Selvityksen mukaan prinssi Michaelia oli kuvattu salaa liiketapaamisessa, jossa kaksi toimittajaa oli tekeytynyt eteläkorealaisen yrityksen työntekijöiksi, jotka pyrkivät saamaan yhteyden Kremliin.

Liikekumppani ja ystävä, Readingin markiisi Simon Isaacs luonnehti Zoomissa järjestetyssä tapaamisessa Kentin prinssiä jopa "hänen majesteettinsa epäviralliseksi Venäjän-lähettilääksi". Kaksikko olisi selvityksen mukaan laskuttanut 10 000 puntaa, eli noin 11 500 euroa siitä, että neuvottelukumppanit olisi esitelty luottamuksellisesti Putinin lähipiirille.

Lisäksi Kentin prinssin kerrotaan selvityksessä tarjoilleen "kuninkaallista tukeaan" videoidulla puheella, jossa taustalla näkyisi hänen Kensingtonin palatsissa sijaitseva kotinsa. Hintalappu tälle olisi ollut 143 000 puntaa, eli yli 166 000 euroa.

Prinssi Michaelin tiedottaja on kiistänyt uutiskanava CNN:lle toimittamassaan lausunnossaan, että tällä olisi erityinen suhde Putiniin.

– He tapasivat edellisen kerran vuonna 2003, eikä hän ole sen jälkeen ollut yhteyksissä presidentin kansliaan. Readingin markiisi on hyvä ystävä, joka puhu asioita, joita prinssi Michael ei olisi tahtonut tai pystynyt toteuttamaan, lausunto kuului.

Kiusallisen kohun keskelle joutunut prinssi Michael on kuningatar Elisabetin serkku. Tämä isoisät sekä äidin että isän puolelta ovat Venäjän tsaari Nikolai II:n serkkuja, ja muun muassa tämän vuoksi prinssi Michael on vieraillut Venäjällä useita kertoja Neuvostoliiton romahdettua.

People-lehden mukaan prinssi Michael puhuu venäjää ja on venäläis-brittiläisen kauppakamarin suojelija.

Kentin prinssi ja tämän puoliso ovat olleet tuttu näky muun muassa kuningatar Elisabetin vuotuisessa syntymäpäiväparaatissa. He eivät BBC:n mukaan ole tätä nykyä brittihovin työtä tekeviä jäseniä, mutta ovat aiemmin edustaneet kuningatarta erilaisissa yhteyksissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja