Kuningatar Elisabetin kuolema jäädyttää kaiken urheilun Britanniassa – Valioliiga tekee ratkaisunsa tänään

Kymmenen uutiset: Kuningatar Elisabet on kuollut.

Isossa-Britanniassa surraan torstaina menehtynyttä kuningatar Elisabetia. 70 vuotta hallinneen monarkin poismeno vaikuttaa luonnollisesti myös maan urheilutapahtumiin.

Kuningattaren kuoleman vuoksi Isossa-Britanniassa on peruttu jalkapallo-otteluita, laukkakisoja ja krikettimaaottelu. Myös esimerkiksi golfin miesten Euroopan-kiertue kertoi, ettei Lontoon liepeillä järjestettävä turnaus jatku myöskään perjantaina. Kiertue keskeytti kilpailun avauskierroksen torstai-iltana kuningattaren kuoleman jälkeen.

Suomalaispelaajista kilpailun aloittivat Kalle Samooja, Sami Välimäki, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien jalkapallomaaottelu oli määrä pelata tänään perjantaina klo 15 Eerikkilässä. Vastustaja Pohjois-Irlanti ei kuitenkaan kuningattaren kuoleman johdosta toistaiseksi pelaa.

Jalkapallon toiseksi korkein sarjataso eli mestaruussarja ilmoitti torstai-iltana, että perjantai-illalle kaavailtu ottelu Burnley–Norwich siirretään toiseen ajankohtaan. Norwichia edustaa suomalaishyökkääjä Teemu Pukki.

Eri urheilulajit käyvät perjantaina neuvotteluja siitä, jatkuvatko niiden ottelut ja sarjat jo viikonloppuna. Tahtotila useimmilla tahoilla on, että urheilu jatkuisi seuraavan 24 tunnin aikana, yleisestä maassa vallitsevasta mielialasta riippuen, kertoo Guardian.

Valioliiga ja mestaruussarja saattavat olla tästä poikkeuksia. Liigat sopivat tänään kannastaan. Jotkut toimijat haluavat, että poliisin resursseja ei käytettäisi jalkapalloon. Myös pidempää suruaikaa on pidetty asiaankuuluvana. On mahdollista, että kaikki viikonlopun pelit siirretään.

Britannian urheilumaailma sai viranomaisilta viralliset ohjeet vasta torstai-iltana kuningattaren kuoleman jälkeen. Viikonlopun kannalta suunnitelmille on jäänyt siis vain vähän aikaa.

Juttua täydennetty klo 12:15. Lisätty tieto poikamaajoukkueen ottelun peruutuksesta.

Otsikkoa muutettu klo 12:20. Täsmennetty, että Valioliigan ratkaisu on tulossa vielä tänään.

Lue myös:

    Uusimmat