Prinssi Charles ei ole prinssi-isä Philipin suosiossa – haluaisi mieluummin nähdä toisen lapsensa hallitsijana

3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabetin 99-vuotiaalle puolisolle?

Lähteiden mukaan prinssi Philip olisi pitkään halunnut toisen lapsensa nousevan valtaistuimelle Charlesin sijaan.

Kuningatar Elisabetin, 94, ja prinssi Philipin, 99, vanhin lapsi prinssi Charles, 71, on kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä, eli kun Elisabetista aika jättää jonain päivänä, tulee Charlesista kuningas. Charlesin lisäksi Elisabetilla ja Philipillä on kolme lasta: prinsessa Anne, 70, prinssi Andrew, 60 ja prinssi Edward, 56. 

Charlesilla ei tiettävästi ollut erityisen lämpimät välit vanhempiinsa lapsuudessaan ja nuoruudessaan, vaan kiireiset vanhemmat jäivät hänelle lapsena etäisiksi. Charles onkin joskus todennut olleensa lastenhoitajiensa kasvattama. Erityisesti Philipin kerrotaan ollaan erityisen etäinen ja viileä isä Charlesille, joka olisi nuoruudessaan kaivannut vanhempiensa hoivaa ja rakkautta. 

Herkkä Charles ja tiukka Philip ovat ottaneet yhteen vuosien saatossa usein. Philipin mielestä Charlesin herkkyys oli osoitus heikkoudesta, jota hän yritti kovettaa. Lisäksi Charles ei ollut niin lahjakas urheilija, kuin Philip olisi toivonut. 

Sen sijaan Elisabetin ja Philipin toinen lapsi Anne osoitti nuoresta iästään asti olevansa sekä sisukas luonne että hyvä urheilija. Kumpikin piirre on miellyttänyt erityisen paljon Philipiä.

Kuninkaallisasiantuntija Ingrid Sewardin mukaan jotkut kuninkaallisen perheen jäsenet, Philip mukaan lukien, olisivatkin toivoneet pitkään, että Annesta tulisi kuningatar ja Iso-Britannian hallitsija Charlesin sijaan. 

– Hänen isänsä on kerta kaikkiaan ollut samaa mieltä.

Tällä hetkellä Anne on kuitenkin 14. kruununperimysjärjestyksessä, joten on käytännössä mahdotonta, että hänestä tulisi koskaan kuningatarta. Annea ennen kruununperimysjärjestyksessä ovat Charlesin jälkeen hänen veljensä Andrew ja Edward, heidän lapsensa sekä lapsenlapsensa. 

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja