Kuningatar Elisabetilla, 94, on hallussaan useita Guinnessin maailman ennätyksiä – saavutti jälleen yhden merkkipaalun, juhli yksityisesti

Kuningatar Elizabeth piti puheen kansalle koronatilanteesta 4:24
Kuningatar Elisabet piti koronakriisin keskellä vakavan puheen kansalle

Lauantai oli kuningatar Elisabetille historiallinen päivä, sillä hän oli silloin ollut vallassa ennennäkemättömät 25 000 päivää.

Kun kuningatar Elisabetista tuli Britannian kuningatar 6. helmikuuta vuonna 1952 hänen isänsä kuningas Yrjö VI:n kuoltua, hän tuskin itsekään aavisti, kuinka monta ennätystä hän tulisi valtakaudellaan rikkomaan.

Brittilehti Mirror uutisoi, että huhtikuussa 94 vuotta täyttänyt kuningatar saavutti viikonloppuna jälleen uuden merkkipaalun. Kuningattarelle tuli nimittäin lauantaina täyteen jo huikeat 25 000 päivää hallitsijana.

Kuningattaren kerrotaan viettäneen päivää Windsorin linnassa kaksin prinssi Philipin kanssa.

Kuningattarella oli jo ennestään hallussaan kuusi Guinnessin maailmanennätystä. Hän vietti vuonna 2017 vallassaolonsa safiirijuhlaa oltuaan hallitsijana 65 vuotta. Vuonna 2022 edessä olisivat platinajuhlat, sillä silloin Elisabet olisi ollut vallassa jo hulppeat 70 vuotta.

Kun Elisabetista tuli viisi vuotta sitten pisimpään vallassa ollut brittimonarkki, hän myönsi, ettei kyseessä ollut saavutus, johon hän olisi koskaan pyrkinyt.

– Pitkä ikä voi väistämättä johtaa monelle virstanpylväälle. Omani ei ole poikkeus, hän kommentoi.

Sekä Elisabet että hänen puolisonsa prinssi Philip, 99, viettivät tänä vuonna myös molempien syntymäpäiviä kahden kesken Windsorin linnassa, jossa iäkäs pariskunta on viettänyt koronakaranteeniaan.

Kuningattarelle viime viikonloppu merkitsi vihdoin myös poistumista ihmisten ilmoille, sillä hän ja prinssi Philip osallistuivat perjantaina lapsenlapsensa prinsessa Beatricen vihkiäisiin, joita vietettiin kaikessa hiljaisuudessa Windsorin tiluksilla. 

Vielä myöhemmin samana päivänä kuningatar myös löi Windsorin tiluksilla järjestetyssä yksityistilaisuudessa ritariksi kapteeni, Sir Tom Mooren, joka oli tiettävästi ensimmäinen ulkopuolinen vieras linnan tiluksilla karanteenin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat