Kuningatar Elisabet 94 vuotta! Kuninkaallisen perheen jäsenet onnittelivat monarkkia hellyttävillä tavoilla

Kuningatar Elizabeth piti puheen kansalle koronatilanteesta 4:24
Kuningatar Elisabet piti historiallisen vakavan puheen kansalaisilleen

Kuningatar Elisabet täyttää 21. huhtikuuta 94 vuotta. 

Ison-Britannian kuningatar Elisabet juhlistaa tänään kunnioitettavaa ikäänsä, kun monarkki täyttää 94 vuotta. Windsorin linnaan pakoon koronavirukselta aviomiehensä prinssi Philipin kanssa, joten tänä vuonna kuningatar ei pääse juhlimaan syntymäpäiväänsä perheensä kanssa. 

Kuninkaallisen perheen jäsenet ovat kuitenkin esittäneet onnittelujaan kuningattarelle muun muassa sosiaalisessa mediassa. Elisabetin vanhimman pojan prinssi Charlesin ja tämän vaimon herttuatar Camillan virallisella Instagram-tilillä julkaistiin juhlapäivänä onnittelut, joiden mukana oli hellyttävä ja nostalginen kuva kuningatar Elisabetista sekä prinssi Charlesista vauvana. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Toivotamme hänen majesteetilleen kuningattarelle onnellista 94-vuotissyntymäpäivää, päivityksessä kerrotaan. 

Myös Elisabetin pojanpoika prinssi William perheineen onnittelee kuningatarta omalla virallisella Instagram-tilillään. Onnittelukuvassa ovat yhdessä Elisabet, William sekä hänen vaimonsa herttuatar Catherine

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Elisabetin syntymäpäivä on tänä vuonna poikkeuksellisen ankea juhlallisuuksiensa puolesta vallitsevan koronaviruspandemian takia. Perinteisesti Elisabet viettää varsinaista syntymäpäiväänsä matalalla profiililla perheensä kanssa, mutta tänä vuonna se ei ole mahdollista kuninkaallisen eristäydyttyä Windsorin linnaan. Elisabet ja Philip kuuluvat kumpikin koronaviruksen riskiryhmään korkean ikänsä takia. 

Yleensä kuninkaallisia syntymäpäiviä sekä vuosipäiviä kunnioitetaan juhlalaukauksilla, joita ammutaan yhtä aikaa eri puolilla Lontoota. Tänä vuonna kuningatar Elisabet perui kuitenkin laukaukset, sillä niiden toteuttaminen olisi hänen mielestään tuntunut epäsopivalta poikkeustilanteen luonteen huomioiden. 

Virallisesti kuningatar Elisabetin syntymäpäiviä vietetään vuosittain vasta kesäkuussa Trooping the Colour -tapahtumalla. Tänä vuonna myös kyseinen tapahtuma on peruttu koronaviruskriisin takia. 

68 vuotta maataan hallinnut Elisabet on Ison-Britannian historian pisimpään vallassa ollut monarkki. Elisabet kruunattiin kuningattareksi 25-vuotiaana vuonna 1952.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat