Salaa avioituneen prinsessa Beatricen morsiustyyli ihastuttaa – kuningatar Elisabetilta poikkeuksellinen ele lapsenlapselleen

Kuningatar Elisabet lainasi perjantaina avioituneelle prinsessa Beatricelle paitis yhden vintage-asuistaan, myös oman häätiaransa.

Prinsessa Beatrice avioitui perjantaina kaikessa hiljaisuudessa sulhasensa Edoardo Mapelli Mozzin kanssa Windsorissa. Paikalla salaisissa vihkiäisissä oli lehtitietojen mukaan vain 20 vierasta, heidän joukossaan morsiamen isovanhemmat kuningatar Elisabet ja prinssi Philip.

Ensimmäisiä kuva hääeleganssista saatiin odottaa myöhään lauantai-iltaan asti, jolloin hovi julkisti vihdoin ensimmäiset otokset kauniista kesähäistä.

Buckinghamin palatsi tiedotti morsiamen pukeutuneen hääpäivään norsunluun väriseen vintage-mekkoon. Kyseessä oli samalla kaunis ele kuningatar Elisabetilta, sillä prinsessa Beatricen hääasuksi räätälöity asu kuului aikanaan kuningattarelle.

Elisabet edusti samassa asussa vuonna 1962 Lontoossa David Leanin ohjaaman Arabian Lawerence -elokuvan ensi-illassa Lontoossa. 

Hääkuvat paljastavat, että Norman Hartnellin suunnittelemaan asuun oli häitä varten lisätty puhvihihat. Lehtitietojen mukaan puvun olivat muokanneet Beatricen häitä varten kuningattaren ompelijat Angela Kelly ja Stewart Parvin.

Vähintään yhtä koskettava ele kuningattarelta liittyy Beatricen käyttämään häätiaraan. Kuningatar Elisabet on lainannut tiaroita hääpäiväksi myös muille kuninkaallisen suvun morsiamille, kuten herttuatar Catherinelle ja herttuatar Meghanille. Kumpikaan heistä ei ole saanut päähänsä samaa tiaraa kuin Beatrice, jolle kuningatar lainasi samaa tiaraa, jota hän itse piti päässään astellessaan alttarille prinssi Philipin kanssa vuonna 1947.

Kyseinen tiara on valmistettu alun perin kuningattaren isoäidille, kuningatar Marylle. Sitä on käyttänyt myös kuningattaren äiti, ja Elisabet itse valitsi sen aikanaan häihinsä, koska morsiamella tulee perinteisesti olla hääpäivänään yllään jotain lainattua.

Tiaraan liittyy myös draamaa, sillä se hajosi juuri, kun tuleva kuningatar valmistautui hääpäiväänsä, mutta se saatiin kuitenkin pelastettua juuri täpärästi ennen h-hetkeä.

Kuninkaallisissa häissä kyseistä tiaraa on käytetty viimeksi vuonna 1973, kun kuningatar Elisabetin ainoa tytär prinsessa Anne avioitui Mark Philipsin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat