Kuningatar Elisabet, 94, palasi arkeen ilman prinssi Philipiä, 99 – pariskunnan 73-vuotishääpäivä lähestyy kovaa vauhtia

Kuningatar Elisabet on palannut hoitamaan virallisia velvollisuuksiaan Windsorin linnaan, ja kuningatar haluaisi palata jopa Buckinghamin palatsiin syksyn aikana.

Kuningatar Elisabet, 94, on palasi Windsorin linnaan tiistaina 6. lokakuuta, Buckinghamin palatsi vahvistaa. Tätä ennen kuningatar vietti aikaansa Sandringhamin linnassa. Elisabet saapui Windsorin linnaan yksin, ilman aviomiestään prinssi Philipiä, 99. 

Philip pysyttelee yhä tiiviisti Sandrighamissa, missä kuninkaallinen on viettänyt suurimman osan eläkeajastaan. Prinssi Philip jäi eläkkeelle kuninkaallisista tehtävistään elokuussa 2017. 

Elisabet ja Philip sulkeutuivat yhdessä Windsorin linnaan maaliskuussa koronapandemian alkaessa. Pariskunta vietti aikansa Windsorissa kesään asti, jolloin he siirtyivät viettämään kesälomaansa Balmoralin linnaan Skotlantiin. Hiljattain kuninkaallinen pariskunta palasi Skotlannista Sandringhamiin.

Tänä vuonna Elisabet ja Philip ovat viettäneet enemmän aikaa yhdessä samassa taloudessa kuin vuosikausiin. Philip on viime vuosien aikana viettänyt eläkettään rauhassa Sandringhamissa ja ennen koronapandemiaa Elisabet oleskeli lähinnä Lontoossa Buckinghamin palatsissa hoitamassa kuningattaren velvollisuuksiaan. 

Elisabet ja Philip viettävät marraskuussa 73-vuotishääpäiväänsä. Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa, viettääkö pariskunta hääpäiväänsä yhdessä vai erikseen. Elisabet ja Philip ovat eläneet koronapandemian aikana melko eristettyä elämää ja heidän kanssaan suoralla tavalla tekemisissä ovat lähimpien perheenjäsenten lisäksi ainoastaan harvat ja valitut työntekijät.

Buckinghamin palatsi vahvisti aiemmin, että kuningatar aikoo palata Windsorin linnaan lokakuussa hoitamaan velvollisuuksiaan ja töitään. Palatsin mukaan Elisabet on myös suunnitellut palaavansa Buckinghamin palatsin käyttöön syysvelvollisuuksiensa hoidossa. 

Kuluvan vuoden aikana on epäilty laajalti, ettei kuningatar Elisabet voisi välttämättä enää koskaan palata hoitaamaan työtään Buckinghamin palatsiin korkean ikänsä takia, sillä hän kuuluu koronaviruksen riskiryhmään.

Lähde: Hello!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja