Mainos

Kun hyvä seksi on pahasta

Seksin tulisi olla nautinnollista ja ihanaa. Siihen liitetään kuitenkin erilaisia ennakkoluuloja ja pelkoja. Toisinaan seksiä varjostavat erilaiset kiputilat.

Tässä muutamia The Sun-lehden listaamia seksiin liittyviä pelkoja ja ongelmia.

Sydänkohtaus seksistä: Keskimäärin 50-vuotiaan, ei-tupakoivan henkilön riski saada sydänkohtaus kaksinkertaistuu rajun seksin aikana. Ei kuitenkaan syytä paniikkiin ihan vielä. Ilman seksiä riski on yksi miljoonasta, raju seksi tuplaa riskin, eli riski on kaksi miljoonasta. Ei kuulosta kovin todennäköiseltä, eihän? Tosin, jos sinulla on valmiiksi heikko sydän, riski kymmenkertaistuu.

Raskausongelmat: Jos olet jo raskaana, voiko seksistä olla haittaa? Lyhyesti vastattuna ei. Tutkimusten mukaan seksi ei lisää keskenmenojen tai ennen aikaisen synnytyksen riskejä. Seksi raskauden aikana ei myöskään lisää muiden pelottavien komplikaatioiden riskejä. Ainoastaan, jos istukka on erittäin alhaalla ja jos siitä on aiheutunut verenvuotoa raskauden aikana, lääkäri saattaa määrätä välttämään yhdyntää. On olemassa myös muutamia muita tilanteita, jolloin seksiä tulisi välttää. Lääkärisi neuvoo sinua näissä tilanteissa.

Kivulias seksi: Toisinaan yhdyntä sattuu. Syitä yhdyntäkivuille on monia, lähtien liukasteen puutteesta, emättimen ihosairauksiin tai endometrioosiin. Lue lisää aiheesta .

Myös mies voi kokea seksin kivuliaana. Syitä miehen kipuihin saattaa löytyä erilaisista tulehduksista, seksitaudeista tai esinahan kireydestä. Myös esinahan jänne eli frenulum voi revetä ja tämä voi tuottaa kipua. Jos yhdyntä sattuu, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Päänsärky: Ei nyt kulta, päätää särkee. Päänsärkyä käytetään usein syynä seksin välttelyyn. Toisinaan seksi kuitenkin auttaa päänsärkyyn, sillä se rentouttaa ja lisää kehossa mielihyvän hormoneja. On kuitenkin olemassa mahdollisuus, että seksi on päänsäryn aiheuttaja. Orgasmiin liittyvä päänsärky on useimmiten harmitonta ja johtunee verenpaineen äkillisestä noususta ja/tai lihasjännityksestä. Joskus orgasmipäänsärky liitetään huonoihin asentoihin ja pikaseksiin. Silloin on tärkeää ottaa rennosti ja etsiä mukavia ja vähän kuormittavia asentoja. Orgasmipäänsärylle on myös muita selityksiä.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Osittainenlähde: The Sun

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.