Kun glögi kyllästyttää – herkullisia joulujuomia

Pikkujouluihin ja joulun odotukseen sopii tietenkin perinteinen glögi. Tässä kuitenkin muutama vaihtoehto, jos tavallinen glögi alkaa kyllästyttää.

Kylmällä pakkassäällä glögin voi korvata vaikka lämpimällä kaakaolla. Kaakaoon voi lisätä perinteisesti hieman mintun makuista viinaa tai likööriä tai kokeile vaihteen vuoksi vaikka Amaretoa. Moni kermalikööri sopii myös mainiosti kaakaoihin.

Drinkistä kuin drinkistä saa jouluisen koristelemalla. Jäisen tai huurteisen näköiseksi saat lasin reunan kastamalla sitä hieman veteen tai vaikka mehuun ja sen jälkeen dippaamalla se sokeriin. Kokeile sokerin sijasta myös esimerkiksi hienoksi jauhettua piparkakkua, niin saat drinkkiin mukaan joulun maun.

Siiderin ystävälle joulutunnelmaa saa lisäämällä omenasiideriin hieman aitoa omenamehua ja sujauttamalla juomaan kanelitanko. Anna kanelin maustaa juomaa ja tarjoile hyvin viilennettynä. Tämä drinkki on helppo tehdä myös alkoholittomana käyttämällä alkoholitonta siideriä tai omenamehua ja kivennäisvettä.

Vaihtoehdon glögille voit tehdä myös esimerkiksi käyttämällä punaista Dubonnet-vermuttia. Dubonnet on maultaan hennon yrttinen, makea ja marjaisan mausteinen sekä väriltään rehellisen punainen. Laimenna hieman kuumalla vedellä ja lisää joukkoon chiliä ja sokeria. Voit maustaa juomaa lisäksi kanelilla.

Pohjois-Amerikassa suosittu joulujuoma on munatoti eli eggnog. Sitä varten tarvitset maitoa, kermaa, kananmunaa, sokeria ja muskottipähkinää. Alkoholina munatotissa käytetään viskiä, brandyä tai rommia. Juoma on helppo tehdä ja se lämmittää miellyttävästi kylmänä talvi-iltana.

Kuumaksi juomaksi kelpaa myös kahvi. Mausta kahvia kardemummalla, suklaahipuilla tai kanelilla, niin saat hieman tavallisesta arkijuomasta poikkeavan kahvikokemuksen.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat