Kumppaneista kämppäkavereiksi? Kuusi merkkiä, jotka voivat paljastaa, että kipinä on kaikonnut suhteestasi

Epäiletkö, että kipinä on kadonnut parisuhteestasi? Parisuhdeasiantuntija listaa merkkejä, jotka paljastavat intohimon hiipumisen.

Seksiasiantuntija ja suhdevalmentaja Kate Taylor  listaa kotisivuillaan merkkejä intohimon hiipumisesta parisuhteessa. Taylorin mukaan seuraavat merkit voivat viitata kipinän sammumiseen.

1. Nukutte eri sängyissä

Moni pariskunta päätyy jossain vaiheessa suhdetta nukkumaan eri huoneisiin, oli syynä sitten lapset, kumppanin kuorsaaminen tai vaikkapa jokin sairaus, eikä eri sängyissä nukkuminen automaattisesti tarkoita parisuhteen arkistumista. Olemme aiemmin kertoneet esimerkiksi tästä kolmen lapsen äidistä, joka vannoo eri sängyissä nukkumisen ja sitä myöten parempien unien johtaneen parempaan seksielämään.

– Jos vain saatte nukuttua paremmin eri sängyissä, tämä tapa voi olla terveellinen parisuhteenne kannalta, kirjoittaa Taylor.

Esimerkiksi vuonna 2010 julkaistu tutkimus totesi, että hyvien yöunien ansiosta pariskunnat olivat iloisempia toistensa kanssa yöunia seuraavana päivänä. Jos kyse ei kuitenkaan ole pelkästään unenlaadun takaamisesta, voitte olla ongelmissa.

– Jos yritätte pysyä kaukana toisistanne, se on huono merkki, selventää Taylor.

2. Ette juuri koskaan harrasta seksiä

Kuinka paljon on tarpeeksi seksiä? Oikeaa lukua on vaikea määritellä, sillä kaikki pariskunnat ovat erilaisia.

Taylorin mukaan yli 40-vuotiaat brittipariskunnat harrastavat markkinatutkimusyritys YouGovin lukujen mukaan seksiä kerran viikossa, nuoremmat noin kahdesti. Jos pariskunta harrastaa seksiä alle keskiverron, voi toki olla riski, että suhde on ajautumassa kämppäkaveruuteen.

Pelkkä seksin määrä ei kuitenkaan kerro välttämättä kaikkea.

– Toinen merkki on se, että seksi (kun sitä harrastatte) on mekaanista, ette puhu, flirttaile, ota katsekontaktia tai halaile jälkeenpäin, Taylor selittää.

Esimerkiksi Kaalimadon kyselytutkimus paljasti, että suomalaisista suurin osa, 19 prosenttia, harrastaa nykyään seksiä kumppanin kanssa 2–4 kertaa viikossa. 16 prosenttia puolestaan kertoi seksikertoja olevan kerran viikossa, niin ikään 16 prosenttia lemmiskeli 2–3 kertaa kuukaudessa.

3. Ette juuri koskaan riitele

Voisi luulla, että riidattomuus on hyvä merkki. Kate Taylor kuitenkin huomauttaa, että kyse voi olla siitä, että vaikka vielä ärsytättekin toisianne, ette ole enää niin sitoutuneita suhteeseen, että jaksaisitte todella suuttua.

Taylorin mukaan kaksi yleistä syytä pariskuntien riidoille ovat tunteet toisen välinpitämättömyydestä tai omistushaluisuudesta. Jos suhde on ajautunut kämppäkaveruuteen, kumpikaan näistä aiheista ei jaksa suututtaa.

4. Kumpikaan ei ole mustasukkainen

Äärimmäinen mustasukkaisuus on tietysti epätervettä, mutta suurin osa pariskunnista tuntee pienen mustasukkaisuuden pistoksen edes joskus.

– Joten onko huono merkki, jos ette koskaan tunne mustasukkaisuutta? Kyllä. Mustasukkaisuuden pohjana on pelko toisen menettämisestä. Mustasukkaisuuden puute voikin osoittaa, ettet välitä, jääkö vai lähteekö kumppanisi, Taylor toteaa kirjoituksessaan.

5. Ette koskaan mene nukkumaan samaan aikaan

Taylorin mukaan miehet saavat pienen testosteronipiikin iltaisin, jonka vuoksi he saattavat haluta katsoa televisiota tai pelata videopelejä, kun kumppani on jo kömpimässä yöpuulle. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, kuinka usein loppujen lopuksi pääsette vällyjen väliin samaan aikaan.

Jos ette ikinä könyä sänkyyn samaan aikaan, vaan esimerkiksi vetäydytte eri huoneisiin ilta toisensa perään, saatatte Taylorin mukaan tarkoituksella luoda tilaa välillenne.

Myös puhelin voi tulla parisuhteen tielle. Miksi kännykkää kosketellaan, mutta kumppania ei? Juttu jatkuu videon alla:

Kännykkää kosketellaan, puolisoa ei – näin korona on vaikuttanut parisuhteisiin 4:16
Puhelinhaastattelussa Väestöliiton johtava asiantuntija Heli Vaaranen, joka kertoo, mitä kannattaisi tehdä tilanteessa, jossa kännykkä on tullut seksin tielle. Entä miten korona on vaikuttanut parisuhteisiin?

6. Et välitä ulkomuodostasi

Se, ettet kiinnitä enää mitään huomiota ulkonäköösi, ei viestitä Taylorin mukaan pelkästään sitä, että halu tehdä vaikutus kumppaniin on hävinnyt. Erityisesti naisten tapauksessa se, ettei pukeutumiseen kiinnitä huomiota, voi olla merkki mielialan laskusta. Toki mielialan laskulla ei välttämättä ole tekemistä parisuhteen kanssa.

Joka tapauksessa Journal of Experimental Psychology -julkaisussa vuonna 2012 esitellyn tutkimuksen mukaan naiset pukeutuvat todennäköisemmin tummiin, tuttuihin, löysiin vaatteisiin tuntiessaan olonsa masentuneeksi, kertoo Science Daily. Vain kaksi prosenttia tutkituista naisista kertoi pukeutuvansa löysään yläosaan onnellisensa. Naiset myös pukeutuvat tutkimuksen mukaan mekkoon kymmenen kertaa todennäköisemmin onnellisena kuin onnettomana.

Vain kolmannes tutkimukseen osallistuneista naisista pukisi farkut ylleen ollessaan onnellinen. Tutkimuksen mukaan pukeutumiseen kannattaisikin kiinnittää huomiota ja pukeutua mielialan vastaisesti. Tutkimusta johtaneen Karen Pinen mukaan "iloisiin" eli kirkkaisiin, hyvää oloa tuoviin ja hyvinistuviin vaatteisiin pukeutuminen voi vaikuttaa mielialaan positiivisesti.

Etkö tiedä, mitkä värit sinulle sopivat? Stylisti outi Broux paljastaa rannekikan, jonka avulla selvität sinulle sopivat värit:

Stylisti Outi Brouxin vinkit kevään vaatetukseen – kenelle kirkkaat värit sopivat? 10:07
Stylisti Outi Brouxin vinkit kevään vaatetukseen – kenelle kirkkaat värit sopivat? Broux kertoo haastattelun loppupuolella simppelin rannetestin, joka paljastaa, millaiset värit juuri sinulle sopivat.

Lue myös:

    Uusimmat