Voi jopa parantaa seksielämää – kolmen lapsen äiti vannoo tämän taktiikan nimeen: "Moni on eri mieltä"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
KATSO MYÖS: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Voiko eri makuuhuoneissa nukkuminen parantaa seksielämää parisuhteessa?

Aiemmin tällä viikolla kanadalainen kolmen lapsen äiti Terri-Ann Michelle haali itselleen somehuomiota paljastamalla TikTok-videollaan, että hän ja hänen aviomiehensä Jamie saivat parannettua seksielämäänsä "unierolla". Pariskunta siis alkoi nukkua eri sängyissä, eri huoneissa.

– Meidän [rakastelumme] on oikeastaan parempaa, koska saamme molemmat nukuttua paremmin ja se saa meidät paremmalle tuulelle, Terri-Ann kertoi New York Postille.

Vaimo kertoo myös, että pariskunta on unieron jälkeen keksinyt myös hauskempia tapoja intiimioleskelulle. Läheisyystankkauksen jälkeen kumpikin vain menee omiin sänkyihinsä nukkumaan. Terri-Ann huomauttaa kuitenkin, että pari nukkuu samassa sängyssä aina viikonloppuisin.

– Läheisyys ei ala makuuhuoneesta, vaimo huomauttaa videonsa saatekstissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Moni on eri mieltä"

Kotiäiti asuu perheensä kanssa Kanadan Ontariossa talossa, jossa on kuusi makuuhuonetta. Somehitiksi muodostuneella videolla Terri-Ann selitti aviomiehensä kanssa tekemänsä ratkaisun sopivan heille.

– Tiedän, että moni on eri mieltä tästä, mutta en välitä, Terri-Ann julisti videollaan tanssien samalla.

– Aviomieheni ja minä emme nuku samassa sängyssä (viikolla), ja se on tehnyt intiimistä suhteestamme paremman.

Terri-Ann selittää, että pariskunnan erilaiset aikataulut ja nukkumisrutiinit alkoivat muodostua ongelmaksi ennen tätä ratkaisua.

– Eri huoneissa nukkuminen ei pilaa avioliittoa ja on yleisempää kuin luullaan, nainen vakuuttaa.

"Avioliittosi ei tule kestämään"

Videota on katsottu liki puoli miljoonaa kertaa, ja kommentoijat ovat olleet niin puolesta kuin vastaankin.

– Avioliittosi ei tule kestämään pitkään. Muista, että sanoin tämän, ilmoitti eräs kommentoija. 

– Ei, menin naimisiin aviomieheni kanssa hyvässä ja pahassa. En voi kuvitellakaan, ettei hän olisi sängyssämme. Ikävöisin häntä, arveli yksi vaimo.

Moni kommentoija kertoi kuitenkin itsekin luottavansa Terri-Annin suosittelemaan eri sänkyjen taktiikkaan. 

– Voi luoja, en voi sietää aviomieheni kanssa nukkumista, hah. Hän on palomies ja huonoin nukkuja! Kyse ei ole vanhentuneista avioliitto"säännöistä", kyse on unesta, puolusti eräs.

– Aviomieheni ja minä emme nuku vain eri huoneissa, nukumme eri kerroksissa, paljasti yksi kommentoija.

Terri-Ann vastasi kommenttiin kertomalla, että heidän kotonaan alun perin lastenhoitajalle tehty huone on muuttunut aviomiehen huoneeksi.

Pariskunnan kokeilu on jatkunut jo viisi vuotta. Tapa sai alkunsa kevyesti nukkuvan Terri-Annin kasvavasta ärsytyksestä aviomiehen kuorsausta kohtaan. Lisäksi aviomiehen kello herätti tämän aina neljältä aamulla, mikä sekin ärsytti vauvankin vuoksi heräilevää vaimoa.

Tätä mieltä ovat asiantuntijat

Myös asiantuntijat uskovat unieron voivan parantaa läheisyyttä parisuhteessa. Aiemmin esimerkiksi brittilääkäri Karan Raj on kannustanut eri huoneissa nukkumiseen.

New York Postin haastattelema seksi- ja parisuhdeasiantuntija Viviana Coles on samoilla linjoilla.  Colesin mukaan eri sängyissä tai jopa eri huoneissa nukkuminen sen vuoksi, että unen laatu paranisi ja sen määrä lisääntyisi, on mahtava tapa parantaa seksielämää, sillä se tekee hyvää fyysiselle terveydelle.

– Ja mikä tahansa, mitä voit tehdä lisätäksesi ja parantaaksesi fyysistä terveyttäsi, parantaa seksuaalista terveyttäsi, hän perustelee.

Se, että odotat innolla sitä, että pääset viettämään laatuaikaa tarkoituksella kumppanisi kanssa, voi Colesin mukaan sytyttää fyysisen ja psykologisen kiihotuksen. Lisäksi eri sängyissä nukkuminen laajentaa asiantuntijan mukaan pariskunnan kykyä roolileikkeihin ja uusien seksikokemusten kokeiluun, mikä pitkässä suhteessa voi toisinaan olla vaikeaa.

Näin uni vaikuttaa terveyteesi:

Älä unohda unta - Näin uni vaikuttaa terveyteesi 6:23
Huonot unet lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, mutta voivat kasvattaa myös muistisairauksien todennäköisyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat