Mainos

Kumpi on parempaa: seksi parisuhteessa vai seksi sinkkuna? Suomalaisilla selvä mielipide

Yli puolet suomalaisista arvottaa parisuhdeseksin sinkkuseksiä korkeammalle.

Suomalaisista 58 prosenttia ajattelee seksin olevan parempaa parisuhteessa kuin sinkkuna. Vain vajaa kymmenes pitää sinkkuseksiä parempana, selviää Kaalimato.comin tutkimuksesta. Iso osa vastanneista ei osannut arvioida seksin paremmuuden eroja suhdestatuksesta riippuen.

Vaikka erään hiljattaisen tutkimuksen mukaan naiset kyllästyvät parisuhdeseksiin jo vuodessa, tähän tutkimukseen vastanneista miehistä yli puolet ja naisista vielä reilusti useampi kokee parisuhdeseksin olevan kuitenkin parempaa kuin peittojen heiluttelun sinkkuna.

– Parisuhteessa kumppani on tuttu ja turvallinen. Monelle on seksissä tärkeää, että kumppaniin voi luottaa ja tietää, mistä toinen tykkää. Seksi on intiimi asia, ja toisinaan etenkin naisten mielestä orgasmin saaminen vaatii usein tunteen siitä, että voi olla täysin oma itsensä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen perustelee.

Säännöllinen seksi kannattaa monestakin syystä – eikä vähiten siksi, että erään tutkimuksen säännöllinen petijumppa lisää naisen eliniänodotetta. Lisäksi Journal of Management -julkaisussa esitelty, avioparien seksielämään paneutunut tutkimus paljasti taannoin, että seksi saa hyvälle tuulelle ja parantaa seuraavan päivän suoritusta töissä.

"Vaatii rohkeutta heittäytyä"

Sinkkuseksillekin on kuitenkin kannattajansa, joskin reilusti pienempi joukko. Sinkkuelämän tiimoilla tapahtuvaa petijumppaa pitää parisuhdeseksiä parempana 12 prosenttia miehistä, mutta ainoastaan 4 prosenttia naisista. Lavikainen huomauttaa, että vaihtuvienkin kumppanien kanssa seksi voi olla parhaimmillaan yhtä hauskaa kuin parisuhteessa.

– Sinkkuna seksissä voi olla vetovoimaa lisäävää uutuuden viehätystä ja jännitystäkin. Vaatii kuitenkin myös rohkeutta heittäytyä seksiin itselle tuntemattomamman henkilön kanssa ja kertoa hänelle mieltymyksistään.

Seksuaaliterapeutti muistuttaa kuitenkin, että etenkin vaihtuvien kumppanien kanssa pitää muistaa itse huolehtia seksin turvallisuudesta.

– Kumppanin toiveita on aina syytä kunnioittaa ja omat rajansa on tiedettävä itse. Jos uusi seksikumppani löytyy vaikkapa illanvieton aikana, kannattaa muistaa, että vaikka pieni määrä alkoholia rentouttaa, voi jo muutama lasillinen turruttaa tunteet ja aiheuttaa seksissäkin ylilyöntejä, joita jälkikäteen katuu.

Lavikainen muistuttaa myös, että ehkäisystä huolehtiminen on niin miesten kuin naistenkin tehtävä.

Itsetyydytyksen määrä vähenee parisuhteessa?

Siinä missä kumppanin kanssa tapahtuvan seksin merkitys korostuu parisuhteessa, masturboinnin sopiva määrä selkeästi laskee sinkkuihin verrattuna. Sinkuista 69 prosenttia pitää sopivana masturboinnin määränä kerran viikossa tai useammin. Erillään asuvista seurustelevista samoin ajatteli 61 prosenttia, yhdessä asuvista seurustelevista vain puolet ja naimisissa olevista ainoastaan 32 prosenttia.

– On luonnollista, että sinkuilla ja erillään asuvilla ei ole yhtä usein mahdollisuutta harrastaa seksiä kumppanin kanssa, jolloin sitä voi onneksi tehdä soolona. Uuden seksikumppanin kanssa orgasmin saaminen voi myös olla vaikeampaa, jolloin seksistä ei välttämättä saa omasta mielestään täyttä tyydytystä. Sooloseksin keinoin tämä on monelle helpompaa, Lavikainen sanoo.

Sinkkujen mielestä sopiva masturboinnin määrä on viidenneksen mielestä kerran viikossa tai toisen viidenneksen mielestä 2–3 kertaa viikossa. Yli kymmenes sinkuista on myös sitä mieltä, että sopiva määrä masturboida on päivittäin. Masturboivista naimissa olevista tyypillisin sopiva määrä oli kerran kuukaudessa.

Huffington Post -sivusto listasi syitä sille, miksi naisten pitäisi masturboida säännöllisesti. Sex Rx: Hormones Health And Your Best Sex Ever -kirjan kirjoittaneen lääkäri Lauren Streicherin mukaan masturbaatio auttaa nukahtamaan, helpottaa stressiä ja rentouttaa henkisesti ja fyysisesti. Orgasmi vapauttaa myös dopamiinia ja oksitosiinia, jotka auttavat parantamaan mielialaa. Masturbaatiosta voi olla apua myös kuukautiskipuihin.

Kaalimadon tutkimukseen vastanneista naimisissa olevista jopa joka kolmas kertoi, ettei masturboi lainkaan. Itsetyydytystä ei kuitenkaan kannata unohtaa parisuhteessakaan, sillä se voi Streicherin mukaan parantaa myös seksielämää tuomalla itsevarmuutta petipuuhiin. Myös Lavikainen toteaa, että parisuhteessa olevien kannattaisi muistaa, että sooloseksi yhdessä tai yksin voi tuoda seksielämään uusia ulottuvuuksia.

Lähteet: Kaalimato, Huffington Post

***

2:18

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja