Harrasta seksiä päivittäin – merkittäviä etuja työelämän kannalta

Seksille kannattaa raivata tilaa kalenterissa ihan joka päivä, sillä silloin pääset nauttimaan yllättävistä hyödyistä työpaikalla.

Jos et ole töissä ollut parhaimmillasi, saattaa syynä olla seksin puute. Journal of Management -julkaisussa esitelty, avioparien seksielämään paneutunut tutkimus paljastaa nimittäin, että seksi saa hyvälle tuulelle ja parantaa seuraavan päivän suoritusta töissä.

Seksin jälkeen vapautuvilla endorfiineilla huomattiin olevan useita hyötyjä jokapäiväiseen elämään. Ihmiset esimerkiksi raportoivat positiivisempaa suhtautumista töihin harrastettuaan seksiä. Lisäksi he olivat myös sitoutuneempia töihinsä. Työntekijän aktiivisesta seksielämästä on siis hyötyä myös yritykselle.

Samalla selvisi, että työstressin kantaminen kotiin puolestaan aiheuttaa vahinkoa petipuuhille, jolloin sitoutuneisuus töihin heikkenee. Oregonin yliopiston tutkimusta johtaneen Kevin Leavittin mielestä työnantajien kannattaisikin kannustaa työntekijöitä jättämään työasiat mielestään työajan päätyttyä. Esimerkiksi työsähköpostia ei kotona enää kannattaisi vilkuilla.

Seksin edut olivat niin merkittävät, että ihmisten kannattaisi Leavittin mielestä myös tarkkailla seksuaalista aktiivisuuttaan samalla tavalla kuin liikuntasuorituksia tai ruokavaliotaan.

– Kaksikymmentä vuotta sitten askelten tai kilokalorien mittaaminen olisi vaikuttanut oudolta tai pakkomielteiseltä, mies huomauttaa.

Eikä sinkkujenkaan kannata heittää kirvestä kaivoon. Naisille suunnattu nettisivusto, O'Actually, kehottaa naisia tekemään seksuaalisesta nautinnosta itselleen rutiinin ja hoitamaan itselleen orgasmin omin kätösin päivittäin.

***

Lue myös:

    Uusimmat