Mainos

Tutkimus: Naiset kyllästyvät parisuhdeseksiin vuoden yhdessäolon jälkeen

Eikö peitto heilu enää pitkässä parisuhteessa entiseen malliin? Tuore tutkimus paljastaa, mistä seksin puutteessa saattaa olla kysymys.

British Medical Journal Open -julkaisussa esitelty tutkimus paljastaa, että naiset alkavat menettää kiinnostuksensa seksiin kumppaninsa kanssa oltuaan tämän kanssa yhdessä vasta 12 kuukauden ajan.

Brittitutkimusta varten tarkasteltiin 4 839:ää miestä ja 6 669:ää naista, jotka olivat iältään 16–74-vuotiaita. Selvisi, että vaikka kummatkin sukupuolet kyllästyvät seksiin iän myötä, naiset kyllästyivät seksiin parisuhteissa nopeammin kuin miehet.

Peittojen heiluttelun innostuksen laimenemiseen vaikuttavat tulosten mukaan kuitenkin myös perheen alle viisivuotiaat lapset ja viimeisen vuoden aikana tapahtunut synnytys. Southamptonin yliopiston tutkijoiden mukaan tämä voi johtua pääasiallisena huoltajana toimimisen aiheuttamasta väsymyksestä, päivittäisen stressin vaikutuksesta seksihaluihin sekä yksinkertaisesti siitä, että huomio vaihtuu pienten lasten kasvattamiseen.

Tekijät, kuten henkisen läheisyyden puute, kommunikaatiovaikeudet sekä terveysongelmat, vaikuttivat haluja vähentävästi niin miehiin kuin naisiin. Myös sukupuolitaudit ja aiemmat kokemukset seksiin pakottamisesta vaikuttivat.

Kiinnostuksen puute seksiä kohtaan oli yleisintä naisilla 55–64 vuoden iässä ja miehillä 35–44 vuoden iässä. Tutkijoiden mukaan mikään ei puoltanut sitä, että halujen vähentymisellä olisi naisten kohdalla kuitenkaan mitään tekemistä vaihdevuosien kanssa.

Naiset kärsivät vähäisimmistä seksihaluista kaksi kertaa todennäköisemmin kuin miehet. Kaiken kaikkiaan 34 prosenttia tutkituista naisista kertoi seksihalujen puutteesta, kun miehillä vastaava luku oli 15 prosenttia. 

***

2:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.