Kummolalla toive seuraajastaan: "Luontaista johtajuutta"

Kokemuksella urheilusta: Kalervo Kummola 25:16

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola pohtii Studio55.fin haastattelussa omaa eläköitymistään ja vakuuttaa Suomen menestyvän Sotshin kisoissa. 

– Varmasti rupeaa olemaan tämä puheenjohtajuus ehtoopuolella. Keväällä se on ratkaistava, jatkanko vielä vuoden, pari. Mutta kyllä se sitten siinä on jo, toteaa Kalervo Kummola Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajuuden jatkosta kysyttäessä.

Kummola on aikaisemmin kertonut ajatelleensa, että Saku Koivu voisi jatkaa hänen jälkeensä jääkiekkoliiton puheenjohtajana.

– Koivun ajatuksista ei ole tällä hetkellä tietoa, että voi olla, ettei Saku ihan tähän lähtöön ehdi, kommentoi Kummola mahdollista Koivun puheenjohtajuutta.

– Sakussa on luontaista johtajuutta erittäin paljon, hänen ei tarvitse kasvaa johtajuuteen, Kummola kuitenkin jatkaa.

Kummola kertoo suhtautuvansa positiivisesti Suomen menestykseen Sotshin olympialaisissa, vaikka arvioikin kultamitalien olevan lajissa kuin lajissa tiukoilla.

– Naiset varmasti ottavat jääkiekossa mitalin, se on pettymys, jos eivät ota. Miehissä meillä ei varmasti yksilöinä ole paras joukkue, mutta joukkueena Suomi on pelannut hyvin. Meillä on hyvät maalivahdit, joihin on hyvä rakentaa. Minä uskon, että Suomi pelaa loppuottelussa, Kummola sanoo.

Valko-Venäjällä keväällä järjestettävät jääkiekon MM-kisat ovat puhuttaneet kisojen mediasääntöjen vuoksi. Kummola totesi MTV Sport -uutisten haastattelussa, ettei kannata kisojen boikotointia. Lue haastattelu ja Kummolan perustelut tästä.

Lue myös:

    Uusimmat