Kuluttajan suuri tablettivertailu: Kärkimalleja puolet halvempi laite lähes yhtä hyvä

Markkinoilla ei ole pulaa erilaisista tablet-tietokoneista. Laitteita löytyy eri kokoluokista, eri käyttöjärjestelmillä varustettuna ja luonnollisesti monessa eri hintaluokassa.

Kuluttaja-lehti on järjestänyt suuren tablettitestin, johon osallistui 27 tablettia. Lisäksi mukana oli samoista tabletmalleista eri ominaisuuksilla varustettuja versioita, joilloin testattujen laitteiden kokonaismäärä oli 36.

Laitteiden hintahaarukka oli laaja: 100–1600 euroa. Testin perusteella hyvätasoista tablettia mielivän ei täydy kuitenkaan maksaa itseään kipeäksi, sillä edullisemmatkin tabletit tarjoavat varsin kilpailukykyiset ominaisuudet.

Laitteita testattiin kahdessa kategoriassa: Enintään 8,5-tuumaiset pikkutabletit ja isot yli 8,5-tuumaiset tabletit.

Testivoittajia kummassakin kokoluokassa olivat Samsungin laitteet (4G-versiot Samsung Galaxy Tab S 10,5- ja Galaxy Tab S 8.4 -tableteista) ja kakkoseksi kummassakin kokoluokassa tulivat Applen tabletit (Apple iPad Air 2 ja iPad mini 3).

Huomionarvoista on, että perustason verkkoselailua ajatellen kaikki testin laitteet suoriutuivat hyvin.

Pienempien tablettien kategoriassa 199 euroa maksava LG:n G Pad 8.0 menestyi lähes yhtä hyvin kuin esimerkiksi 519 euroa maksava Applen iPad Mini 3 16 Gt Wi-Fi cellular -malli.

Ja melko hyvin pikkutablettien sarjassa pärjäsivät myös esimerkiksi 148 euroa maksava Amazon Fire HD 6 8Gt -malli sekä 149 euroa maksava Asuksen fonepad 7.

Kuluttaja-lehden testi tehtiin laboratoriossa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa ja siinä tarkasteltiin tablettien useita eri ominaisuuksia, kuten multimediatoimintoja, näytön laatua, akun kestoa, suorituskykyä, liitäntöjä ja laitteen rakennetta.

Lue myös:

    Uusimmat