Kuluttajan suuri tablettivertailu: Kärkimalleja puolet halvempi laite lähes yhtä hyvä

Markkinoilla ei ole pulaa erilaisista tablet-tietokoneista. Laitteita löytyy eri kokoluokista, eri käyttöjärjestelmillä varustettuna ja luonnollisesti monessa eri hintaluokassa.

Kuluttaja-lehti on järjestänyt suuren tablettitestin, johon osallistui 27 tablettia. Lisäksi mukana oli samoista tabletmalleista eri ominaisuuksilla varustettuja versioita, joilloin testattujen laitteiden kokonaismäärä oli 36.

Laitteiden hintahaarukka oli laaja: 100–1600 euroa. Testin perusteella hyvätasoista tablettia mielivän ei täydy kuitenkaan maksaa itseään kipeäksi, sillä edullisemmatkin tabletit tarjoavat varsin kilpailukykyiset ominaisuudet.

Laitteita testattiin kahdessa kategoriassa: Enintään 8,5-tuumaiset pikkutabletit ja isot yli 8,5-tuumaiset tabletit.

Testivoittajia kummassakin kokoluokassa olivat Samsungin laitteet (4G-versiot Samsung Galaxy Tab S 10,5- ja Galaxy Tab S 8.4 -tableteista) ja kakkoseksi kummassakin kokoluokassa tulivat Applen tabletit (Apple iPad Air 2 ja iPad mini 3).

Huomionarvoista on, että perustason verkkoselailua ajatellen kaikki testin laitteet suoriutuivat hyvin.

Pienempien tablettien kategoriassa 199 euroa maksava LG:n G Pad 8.0 menestyi lähes yhtä hyvin kuin esimerkiksi 519 euroa maksava Applen iPad Mini 3 16 Gt Wi-Fi cellular -malli.

Ja melko hyvin pikkutablettien sarjassa pärjäsivät myös esimerkiksi 148 euroa maksava Amazon Fire HD 6 8Gt -malli sekä 149 euroa maksava Asuksen fonepad 7.

Kuluttaja-lehden testi tehtiin laboratoriossa yhdessä eri maiden kuluttajalehtien kanssa ja siinä tarkasteltiin tablettien useita eri ominaisuuksia, kuten multimediatoimintoja, näytön laatua, akun kestoa, suorituskykyä, liitäntöjä ja laitteen rakennetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja