Kuluttaja: Kuluuko autoon liikaa rahaa? Näillä vinkeillä huomattavat säästöt!

Autoiluun kuluu helposti rahaa, mutta siitä on myös helppo säästää. Jo pelkät muutokset ajotyylissä vähentävät bensakuluja ja Autoliiton mukaan taloudellisella ajotavalla voi vähentää kulutusta noin 12 prosentilla. Jos ajat 18 000 kilometriä vuodessa, tuo ajotyylin tarkistus säästöä 259 euroa vuodessa.

Kuluttaja-lehden mukaan muutamalla keinolla voi pienentää ajokustannuksia lähes tuhannella eurolla, jos ajokilometrejä on noin 18 000 vuodessa. Jo pelkkä taloudellinen ajotapa vähentää kulutusta 12 prosentilla, mikä on keskivertoautoilijalle noin 260 euron säästö vuodessa, jos kulutus on edellä mainittu 18 000 ajokilometriä vuodessa.

Parhaat vinkit autokulujen karsimiseen:

  • Älä kuljeta turhaa tavaraa mukanasi, sillä esimerkiksi sadan lisäkilon paino lisää bensankulutusta 5 prosentilla, eli keskivertoautoilijalle noin sadan euron verran.
  • Ilmastoinnin käyttö vain silloin, kun sitä oikeasti tarvitaan säästää bensaa noin 8 prosenttia, mikä on noin 180 euroa vuodessa.
  • Voisitko vähentää autoilua ja liikkua välillä pyörällä tai kävellen? Vähentämällä ajoa 5 kilometria viikossa säästät vuodessa noin 300 euroa.
  • Vertaile autovakuutuksia ja huoltohintoja – olisiko mökkikunnassa esimerkiksi edullisempi autohuolto?
  • Jos sinulla on mahdollisuus etätyöhön vaikkapa kerran viikossa, se kannattaa. Bensakulujen lisäksi säästät ympäristöä, aikaa ja hermojasi, kun et aja töihin aamuruuhkan keskellä.
  • Minkä verran autosi kuluttaa nyt ja voisiko uusi auto olla edullisempi ratkaisu? Autoliiton sivuilta löytyvän laskurin avulla voit vertailla auton kokonaiskustannuksia.

Lähteet: Kuluttaja-lehti 1/2013, Autoliitto

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja