Kultaleijonan siirto uuteen NHL-organisaatioon oli täysosuma – "Hänellä on tappava laukaus ylivoimalla"

4:10
Videolla juttua yön NHL-kierrokselta.

Jääkiekon MM-kultaa Leijonissa viime keväänä juhlinut puolustaja Oliwer Kaski siirtyi joulukuussa uuteen NHL-organisaatioon, kun Carolina Hurricanes liitti Kasken nimen pelaajalistaansa.

Alkukauden Kaski oli pelannut AHL:ssä Detroit Red Wingsin farmiseurassa Grand Rapids Griffinsissä. Peli ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla. Viime kaudella Liigassa dominoinut ja puolustajien piste-ennätystä hätyytellyt Kaski onnistui alkukauden 19 ottelussa kasaamaan vain 2+3=5 pistettä.

Siirto uuteen ympäristöön toi Kaskelle toivotun uuden alun. Carolina lähetti Kasken suoraan farmiseuraansa AHL:n Charlotte Checkersiin. Checkersissä Kaski on päässyt taas näyttämään vahvuuksiaan.

– Sain uuden mahdollisuuden, joten koitan käyttää tämän tilaisuuden niin hyvin kuin voin. Olen saanut enemmän jääaikaa ja enemmän itseluottamusta. Se on ollut hyvä minulle, Kaski sanoo Checkersin verkkosivulla julkaistussa haastattelussa.

Itseluottamus löytynyt

Tilastot puhuvat puolestaan. Kaski on ennättänyt pelata Charlottessa 17 ottelua, joissa hän on kirjannut pisteet 5+6=11. Kaski kiittelee uuden joukkueensa valmennusta siitä, että hän on saanut pelata enemmän omanlaistaan peliä.

– Alusta alkaen minun on haluttu osallistuvan hyökkäyksiin ja liikuttavan kiekkoa paljon. Se on iso osa minun peliäni. Liikutan kiekkoa ja lauon paljon. Minusta pelisysteemi täällä antaa minulle mahdollisuuden pelata niin ja tykkään siitä paljon. Sitä he haluavat minulta.

Checkersin päävalmentaja Ryan Warsofsky kehuu Kasken hyökkäyspään kykyjä. Myös Warsofsky on huomannut tämän kohonneen itseluottamuksen.

– Hän pystyy osallistumaan hyökkäyksiin ja hänellä on myös tappava laukaus ylivoimalla, Warsofsky sanoo.

– Kaikki puhuvat pelaajien heikkouksista. Me haluamme puhua heidän vahvuuksistaan. Haluan nähdä, mitä he pystyvät tekemään meidän hyväksemme, en mitä he eivät pysty tekemään. Pitää pelata omilla vahvuuksilla.

Kaski sanoo viihtyvänsä juuri nyt mainiosti Charlotten joukkueessa.

– Olemme voittaneet viime aikoina, joten joukkuehenki on hyvä ja pelaajat iloisia.

Charlotte on parhaillaan liigan itäisen konferenssin kahdeksantena 51 pisteellä. Tasaisen konferenssin kärjessä on Hartford 59 pisteellä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja