Kultaleijona täräytti kauden avausmaalinsa NHL:ssä – Patrik Laine katsoi, näin Mikko Lehtonen debytoi

Jääkiekon NHL:ssä puolustaja Henri Jokiharju teki kauden avausmaalinsa, kun Buffalo voitti Philadelphian 6–1.

Kevään 2019 maailmanmestari teki Buffalon 5–0-maalin Eric Staalin syötöstä päätöserässä.

Kolmatta kauttaan NHL:ssä pelaava Jokiharju sai jääaikaa karvan yli 18 minuuttia. Buffalon toinen suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen jäi tehopisteittä, mutta oli Buffalon jääaikakuningas lähes 21 minuutin peliajalla.

Mikko Lehtonen tahkosi reilut kuusi minuuttia

Kauden avausottelussa tehot 2+1 tehnyt Winnipegin Patrik Laine oli sivussa ja seurasi katsomosta vierasottelun Torontoa vastaan. Ilman Lainetta Winnipeg taipui 1–3-tappioon. Laineen ei pitäisi olla pitkään sivussa.

Toronton hahmo ottelussa oli Mitchell Marner, joka teki kaksi maalia. Jälkimmäisen osuman Marner viimeisteli tyhjään maaliin.

Toronton riveissä debytoi suomalaispuolustaja Mikko Lehtonen, jota peluutettiin varsin säästeliäästi. Seitsemäntenä puolustajana ollut Lehtonen jäi ilman tehopisteitä reilun kuuden minuutin peliajalla. Winnipegin riveissä puolustaja Sami Niku kellotti reilut 14 minuuttia kaukalossa.

New York Islanders yllätti Tuukka Raskin kerran ja nappasi voiton

New York Islanders voitti vähämaalisessa ottelussa Boston Bruinsin 1–0. Ottelun ainoan maalin teki Jean-Gabriel Pageau, kun hän ohitti Bostonin suomalaisvahti Tuukka Raskin päätöserässä. Ottelua oli siinä vaiheessa jäljellä reilut neljä minuuttia.

Rask torjui ottelussa yhteensä 16 kertaa. Savonlinnalaislähtöinen maalivahti palasi Bostonin maalille huilivuoron jälkeen, sillä joukkueen edellisessä ottelussa lauantai-iltana torjuntavastuussa oli Jaroslav Halak.