Kultaleijona Kevin Lankinen debytoi NHL:ssä: "Pystyin antamaan parastani" – Aleksander Barkovin juonikkuus kuitenkin liikaa

3:52
Kevin Lankinen debytoi, Aleksander Barkoville 0+2 ja Kasperi Kapanen säväytti – Tulosruutu paketoi yön NHL-kierroksen tapahtumat.

Kevin Lankinen teki debyyttinsä jääkiekon NHL:ssä Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä. Suomalaisvahdin edustama Chicago Blackhawks kärsi 4-5-jatkoaikatappion Aleksander Barkovin tähdittämälle Florida Panthersille. 

Pääkuvan videolla kuvaa yön NHL-kierroksen huippuhetkistä: Kevin Lankinen debytoi ja Aleksander Barkov tehoili. 

Lankinen joutui antautumaan viidesti, mutta 23 torjunnan urakka toi Blackhawksille kauden ensimmäisen pisteen neljästä ottelusta. Leijonissa MM-kultaa saavuttanut Lankinen pystyi myös isoihin pelastuksiin – yksi niistä tuli jatkoajalla ennen ratkaisua. 

– Olin innoissani. Olen tehnyt valtavasti töitä tämän hetken eteen, ja pystyin antamaan parastani. Olen iloinen siitä. Olinko iloinen tuloksesta? En, mutta tämän päälle voi rakentaa, Lankinen kommentoi medialle

– Kun kausi etenee ja saan enemmän otteluita vyölleni, tulen lukemaan peliä paremmin. Olen valmistautunut pitkään ja uskon, että se auttoi minua tänään. 

Voittomaalissa Floridan Aleksander Barkov tarjoili maukkaan syötön Frank Vatranolle, joka ohitti Lankisen. Barkov alusti myös Carter Verhaeghen tekemän avausosuman. Panthers-kapteenilla on kasassa kolme syöttöpinnaa kahdesta ottelusta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja