Kullanarvoinen lista laihduttajalle: tässä on täydellinen ateriarytmi!

Se, kuinka ja koska syöt vaikuttaa terveyteesi ja painoosi. Päivitä siis ruokailutottumuksesi uuteen uskoon maksimoidaksesi täydellisen painonpudotuksen – alta löydät laihduttajan tärkeimmät tunnit.

Syödyn ruoan laadulla on tottakai vaikutusta terveyteemme ja painoomme, mutta tiesitkö, että oikea ajoitus on myös oleellinen osa onnistunutta laihdutuskuuria? Sopiviin aikoihin syöminen läpi päivän auttaa tehostamaan rasvan palamista ja pitää nälän loitolla tehokkaammin.

Syö tunnin sisällä heräämisestä

Aamiainen on todistetusti päivän tärkein ateria, ja sen väliin jättämällä menetät sen ruoansulatusta tehostavat vaikutukset. Jos et nauti aamupalaa, nautit todennäköisemmin epäterveellisempiä ja suurempia annoksia huonossa rytmissä. Monet tutkimukset todistavat, että aamiaisen väliin jättävät ihmiset ovat selvästi painavampia ja heillä on korkeammat stressihormonitasot. Päivä on paras aloittaa proteiinilla, ja hyvä aamiainen on esimerkiksi kananmuna tai proteiinipirtelö.

Syö 3–4 tunnin välein

Suurin osa ihmisistä syö päivän aikana kolme ateriaa ja yhden välipalan, kun toiset taas suosivat pieniä annoskokoja useamman kerran päivässä – parhaan rytmisi löydät kokeilemalla. Pienet, terveelliset ja säännölliset välipalat kuitenkin todistetusti pitävät verensokerin tasaisena ja näin ollen ehkäisevät epäterveellisiä mielitekoja. Aikatauluttamalla syömisesi edesautat rasvan palamista ja vähennät stressihormonien määrää. Ateriat kannattaa nauttia joka päivä samaan aikaan!

Vältä syömistä 3 tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa

Ennen nukkumaanmenoa syöminen nostaa kehon lämpötilaa, jolloin verensokeri ja insuliinintuotanto voivat hidastaa rasvan palamista ja aiheuttaa sinulle unettomuutta. Unettomuus puolestaan saattaa maksimoida seuraavan päivän napostelua jopa liiallisuuksiin asti. Jos et kykene olemaan syömättä illalla, suosi proteiinismoothieta, salaattia tai vaikkapa äyriäisiä.

Muita vinkkejä täydelliseen dieettiin:

– Syö ruoka-annoksesta proteiinit ensimmäisenä
– Älä koskaan kuntoile tyhjällä vatsalla
– Keskity syömiseen
– Syö aina viimeistään 45 minuutin kuluttua treenauksesta
– Jos juot ruoan kanssa viiniä, nauti se viimeisenä

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja