Kuljettaja otti huikan vesipullosta ajon aikana – sakothan siitä tuli

Australialaismies oli ajamassa kotiin 12-tuntisen työpäivän jälkeen. Ulkona oli helle noussut 39 asteeseen. Tukalaa oloaan helpottaakseen mies otti huikan vettä, eikä paikalliselta poliisilta jäänyt tämä huomaamatta. 

Brock Harris oli selvinnyt pitkästä työpäivästään, ja Queenslandissa oli Australialle tuttuun tapaan paahtava helle. Brock oli kotimatkalla, eikä hänen autossaan toiminut edes ilmastointi kunnolla. 

– Pysähdyin ja kävin ostamassa pullon vettä. Kun olin kääntymässä kotikadulleni, poliisi pysäytti minut tien sivuun, kertoo Brock ABC Radio Brisbanen lähetyksessä.

– Poliisi sanoi minulle, että on laitonta juoda mitään ajaessaan autoa. Hän kertoi vain tekevänsä työtään ja antoi minulle 173 dollarin sakon.

Poliisin mukaan sakko oli aiheellinen, koska Brock teki rikkeen. 

– Jos se on lainvastaista, totta kai maksan sakon. Mutta se ei ole myötätuntoista, että sakottaa jotakuta veden juomisesta 39 asteen helteessä.

Sakot nesteytyksestä 

Brock aikoo valittaa sakosta. Queenslandin liikennepoliisin vastaava työnjohtaja David Johnson kommentoi ABC Radio Brisbanelle, että jos kuski ei keskity ajamiseen, silloin hän sortuu rikkeeseen. 

– On paljon ihmisiä, jotka osaavat juoda vettä ajaessaan ja tekevät sen turvallisesti. Meidän poliisien pitää katsoa rike tilannekohtaisesti, ja jos kuski on vaaraksi itselleen tai ympäristölle, annamme hänelle sakon, Johnson kertoo.

Johnsonin mukaan sakkojen määrä vastaavista tapauksista ei yhtään vastaa todellisten rikkomusten määrää. Yllättävän moni kuski ei kiinnitä tarpeeksi huomiota liikenteeseen.

Johnsonin mukaan pahimmat rikkomukset ajaessa ovat ylinopeus, juominen, turvavöiden laiminlyönti väsyneenä ajaminen.

Joskus kuski voi sortua myös kummallisiin asioihin, jotka häiritsevät keskittymistä.

– Lemmikin pitäminen sylissä, syöminen, ratin kääntäminen polvilla, ajaessa meikkaaminen tai vaatteiden vaihtaminen. Ne ovat kaikki asioita, jotka vievät keskittymisen pois liikenteestä, Johnson sanoo. 

– Jos näen jonkun juomassa pullosta vettä pillin kanssa, he pysyvät omalla kaistallaan ja selvästi ottavat huomioon muun liikenteen, se on ok. Mutta meitä huolestuttaa se, jos touhu alkaa näyttämään vaaralliselta.

Johnson muistuttaa autoilijoita kysymään itseltään yksinkertaisen kysymyksen liikenteessä: kiinnitätkö tarpeeksi huomiota tiehen ja olosuhteisiin samalla kun ajat?

***

Miten kaasujalkaa kevennetään? 7:59
Miten kaasujalkaa kevennetään? Videolla on mukana keskustelemassa ajovauhdin merkityksestä Liikenneturvan koulutusohjaaja Toni Vuoristo.

Lue myös:

    Uusimmat