Kukkaseppele kruunaa juhlatyylin – poimi ohjeet kesän kauneimpaan kampaukseen!

Unohda tekokukat! Kesän kaunein hiuskoriste on itse poimittu ja solmittu seppele.

Muotikuvissa ja -näytöksissä on saanut ihailla jo pidemmän aikaa kukkasin koristeltuja kampauksia, ja kukkaseppeleitä näkyy myös ketjuliikkeiden asusteosastoilla. Kun suomalaiseen muotikuvaan halutaan näyttävä kukka-asuste, otetaan yhteyttä Flora&Lauraan. Nimen takana on kukkiin ihastunut suunnittelija Laura Väinölä.

Laura kuvassa keskellä malliensa ja apulaistensa ympäröimänä.

– Minulla oli työhuone kukkatukkujen läheisyydessä. Siellä pääsin näkemään, millaisia erilaisia kukkia on olemassa. Halusin, että niitä voi hyödyntää omalla tavalla. Se oli kuin Liisa Ihmemaassa – kokemus, Laura muistelee.

Sittemmin hän on luonut kukista niin seppeleitä, asusteita, sisustuselementtejä kuin kosintahuoneenkin. Asiakkaat ovat esimerkiksi muotilehtiä.

Kukkaseppele voi olla jotain muuta kuin lapsuuden kesien voikukista sidotut väkerrykset. Lauran mukaan kuka tahansa voi kuitenkin luoda upean, omannäköisensä kukkalaitteen. Tarvikkeita ja inspiraatiota löytyy kätevästi kesäisestä luonnosta.

Kuvan seppeleessä on harsokukkaa ja mustikkaa.

Seppeleissä kannattaa suosia kestäviä kukka- ja kasvilajeja, Laura vinkkaa. Muuten kukkien valintaa rajoittaa vain oma mielikuvitus. Laura kehottaa kokeilemaan paperimaisia lehtipintoja ja esimerkiksi mustikan varpuja, havuja ja sammalta. Myrkyllisiä kasveja kannattaa kutienkin välttää.

– Harsokukka on klassikko ja sitä löytyy joka kaupasta ei värejä. Siitä saa hyvin herkkää ja ihanaa, ja se säilyy koko päivän.

Lauran mukaan seppeleeseen ei suinkaan tarvitse suurta määrä erilaisia kukkia. Esimerkiksi harsokukasta saa jo vähällä määrällä loihdittua ilmavan ja näyttävän seppeleen.

Kukkia tukkaan – toimi näin!


Tarvitset sopivia kukkia ja kasveja, metallilankaa (tai kukkateippiä), leikkurit tai sakset, pinnejä seppeleen kiinnittämiseen.

1. Leikkaa kukat tarvittaessa pienemmiksi nipuiksi. Sommittele, millaisen koristeen tai seppeleen haluat niistä asetella.

2. Kiedo kukan ympärille metallilankaa. Sinulla on seppeleen alku!

Erikoistekniikoita ei tarvita, vaan kieputa kukkasia lankaan parhaaksi katsomallasi tavalla.

3. Jatka kukkien sitomista pieninä nippuina metallilangan ympärille.

Voit tehdä langasta ja kukista pienen koristeen, tiaran mallisen kukkalaitteen tai koko pään kiertävän seppeleen.

4. Pääteltyäsi koristeen kiinnitä se hiuksiisi tukevasti pinneillä.

Olet valmis keräämään kehuja ja katseita!

Lue myös:

    Uusimmat