Kukkakaalikeitto

  • 1 reilun kokoinen kukkakaali
  • 1 purjo
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 1 l vettä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl hakattua persiljaa ja ruohosipulia
  • (pekonia tai sinihomejuustoa)

Leikkaa purjo (käytä mieluiten purjon valkeaa osaa) ja kukkakaali paloiksi ja kuullota niitä hetki öljyssä, lisää vesi ja suola sekä pippuri. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min tai kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää kerma. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Lisää ruohosipuli ja persilja juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Jos haluat lisää makua tai ruokaisuutta voit lisätä keiton päälle paahdettua pekonia tai sinihomejuustoa nokareina.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat