Mainos

Kuka on teknologiapohatta Mark Pincus? Slush-puhujan omaisuus 1,6 miljardia dollaria

Yksi startup-tapahtuma Slushin tämän vuoden merkittävimmistä vieraista ja puhujista on amerikkalainen sarjayrittäjä ja it-miljardööri Mark Pincus.

San Franciscossa asuva 51-vuotias Mark Pincus on muun muassa yksi mobiilipeliyhtiö Zyngan perustajista.

Yhtiön tunnetuimpia pelejä ovat muun muassa Suomessakin tuttu FarmVille sekä Zynga Poker. Vuonna 2007 perustettu Zynga on yksi alan menestyneimpiä yrityksiä. Sen pelejä on pelannut tähän mennessä yli miljardi ihmistä eri puolilla maailmaa.

Forbesin mukaan Pincusin omaisuuden arvo on tällä hetkellä noin 1,57 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Omien yritysten perustamisen lisäksi Pincus tunnetaan aktiivisena start-up yritysten tukijana. Hän sijoitti menneinä vuosina rahaa myös esimerkiksi Twitteriin, Napsteriin ja Facebookiin.

Riitaisa avioero meneillään

Pincus ja hänen vaimonsa ilmoittivat keväällä hakevansa avioeroa yhdeksän vuoden avioliiton jälkeen. Pariskunnalla on kolme yhteistä lasta.

Eroprosessi on edelleen vireillä. Esimerkiksi yhdysvaltalainen MarketWatch ennakoi ilmoituksen jälkeen, että pariskunnan päätöksestä saattaa seurata riitaisa "miljardin dollarin avioero."

Miehensä tavoin suuren omaisuuden luonut Vaimo Alison Gelb Pincus pyysi keväällä tuomiostuinta muun muassa mitätöimään pariskunnan avioehdon, koska Mark Pincusin omaisuus nousi räjähdysmäisesti avioliiton aikana.

Slush käynnistyy Helsingissä tänään torstaina ja jatkuu perjantaihin saakka. Järjestäjien mukaan tänä vuonna paikalla on edustettuna yli 2600 startup-yritystä ja 1500 sijoittajaa. Tapahtumaan odotetaan jopa 600 toimittajaa. Järjestäjien mukaan paikalle saapuu ihmisiä yli 130:stä maasta.

Muita tunnettuja Slush-puhujia ovat tänä vuonna esimerkiksi Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore ja Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

*Päivitetty klo 10.15: Tekstistä korjattu Slush-tapahtuman ajankohta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.