Kuka näkee kuvasi ja Storysi Instagramissa? Näin tarkistat yksityisyysasetukset

1:30
Koostimme aloittelijalle sopivan pikaoppaan, joka neuvoo perusteet siihen, miten julkaiset kuvia Instagramissa.

Näin tarkistat yksityisyysasetuksesi Instagramissa ja esimerkiksi rajoitat joidenkin henkilöiden oikeuksia.

Kenties tililläsi Instagramissa on vain muutama kymmenen seuraajaa, mutta oletko miettinyt, kuka oikeasti näkee kuvasi tai Instagram Storysi? Koostimme helpon oppaan asetusten muuttamiseksi.

Kommenttisi näkyvät kaikille

Instagramissa tili voi olla joko julkinen tai yksityinen. Yksityisen tilin julkaisut näkee ihminen, joka seuraa tiliä. Jos kuitenkin muutat tilisi yksityiseksi nyt, se ei vaikuta seuraajiin, jotka sinulla jo on.

Kommenttisi muiden kuviin näkyvät kuitenkin niille ihmisille, jotka näkevät kyseisen kuvan. Jos julkisen tilin omaavalla kaverillasi on tuhat seuraajaa, he voivat nähdä antamasi kommentit, vaikka oma tilisi olisi yksityinen.

Hashtagit linkittävät Storysi ja kuvasi kokoomasivulle

Jos tilisi on julkinen ja käytät kuvassasi hashtagia, kuten #koirat tai #finnishgirl, kuvasi siirtyy näiden tagien kokoomasivulle, mistä sen voi löytää. Yksityiseltä tililtä kuva ei siirry.

Instagram Storyihin eli tarinoihinkin pätee oma logiikkansa. Jos tilisi on julkinen ja esimerkiksi käytät Storyssasi hashtagia #birthday tai vaikkapa #norppalive, tarinasi siirtyy kyseisen asiasanan sivulle ja muiden katsottavaksi.

Muokkaa asetuksia näin!

Voit muokata yksityisyysasetuksia avaamalla profiilisivusi oikeasta yläkulmasta valikon, valitsemalla Astukset ja Yksityisyys. Täällä voit esimerkiksi Kommentit-osiossa määrittää, kuka saa kommentoida kuviasi.

Merkityt julkaisut -osiossa voit määritellä, haluatko tarkistaa sinusta muiden kuviin tehdyt merkinnät manuaalisesti itse.

Voit luoda Instagramiin läheiset kaverit -listan, jolle voit jakaa Instagram Storyja, eli Tarinoita, erikseen. Listan voit luoda yksityisyysasetusten Tarina-osiossa. Samalla voit päättää, kuka saa lähettää sinulle vastauksia tarinaasi tai saako tarinaasi jakaa eteenpäin muiden tilien tarinoihin. Tarinat voi myös piilottaa tietyltä henkilöltä.

Miten eroon tietyistä tileistä?

Rajoitetut tilit -ominaisuus antaa mahdollisuuden rajoittaa joidenkin tilien toimintaa. Rajoitettua tiliä käytävä henkilö ei esimerkiksi näe, jos olet online-tilassa; yksityisviesteissä nimesi ja kuvasi viereen ei siis ilmesty vihreää palloa. Hän ei myöskään näe, jos olet lukenut hänen viestinsä.

Estetyt tilit -osiossa näet tilit, jotka olet estänyt. Estäminen tapahtuu esimerkiksi menemällä kyseisen henkilön profiilisivulle ja painamalla kolmea pistettä sivun yläoikeassa laidassa. Täältä voit valita, haluatko esimerkiksi rajoittaa tai estää tilin, tai piilottaa Insatgram Storyn siltä.

Mieti myös näitä turvallisuusseikkoja

Mieti myös, haluatko jakaa työpaikkasi osoitteen tai kotisi sijainnin Instagramissa. Älä koskaan paljasta tietoja, joita voisi käyttää sinua vastaan, muistuttaa Wired.

Jos esimerkiksi olet käyttänyt lemmikkisi nimeä salasananasi monissa palveluissa, mieti tarkasti, haluatko jakaa sen sadoille ihmisille Instagramissa. Entä haluatko mainostaa sitä, että olet kolme viikkoa poissa kodistasi, jonka ulkoasu ja sijainti on seuraajillesi jo tuttu?

Ota lopuksi käyttöön kaksivaiheinen todennus. Kun käyttäjätiillesi kirjaudutaan uudelta laitteelta, sinun täytyy antaa sisäänkirjautumiskoodi tai vahvistaa sisäänkirjautuminen.

Lähteet: Instagram, Wired.com


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja